„Noi provocări globale în domeniul securităţii cibernetice”

0
47

Comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru economia şi societatea digitale, vizitează România, timp de două zile, începând de mâine.

Mariya Gabriel

În prima zi, 30 octombrie, înaltul oficial european va susţine un discurs în deschiderea celei de a 7-a conferinţe internaţionale anuale la nivel înalt cu tema “Noi provocări globale în domeniul securităţii cibernetice“. Mariya Gabriel se va întâlni cu  Ion-Marcel Ciolacu, viceprim-ministru, cu Lucian Șova, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, şi cu reprezentanţi ai părţilor interesate în ceea ce priveşte conţinutul ilegal online. Comisarul european va vizita şi proiectul Innovation Labs, susţinut de Universitatea Politehnică Bucureşti.

         În a doua zi, 31 octombrie, comisarul european va participa la a doua ediţie a Forumului Digital Internaţional, având ca titlu “Startup-uri în industriile 4.0“, unde va susţine un discurs în deschidere. Apoi, ea se va întâlni cu membrii comisiilor de specialitate şi de afaceri europene din Parlamentul României. La final, comisarul va vizita două proiecte care sprijină facilitarea accesului la resursele bibliotecare persoanelor nevăzătoare sau care au deficienţe de vedere, precum şi dezvoltarea competenţelor digitale în rândul unei comunităţii de fete şi femei pasionate de tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii