Stranii schimbări de antrenori în Liga I

0
802

Campioana CFR Cluj l-a anunţat ca antrenor pe portughezul Paolo Sergio, Petrolul pe Cosmin  Contra, iar Mulţescu a fost demis de la Astra, pe care a dus-o pe podium

Paolo Sergio

Înaintea optimilor Cupei României au avut loc nu mai puţin de 3 schimbări de antrenori în Liga I, toate, paradoxal, vizând tehnicieni care au avut rezultate bune sau foarte bune. Astfel, la CFR Cluj, Ioan Andone a fost înlocuit după ce a câştigat titlul în vară şi a reuşit calificarea în grupele Ligii Campionilor, aducând astfel cel puţin 20 de milioane de euro în visteria clubului din Gruia. Pretextul despărţirii: rezultatele slabe din Liga I, însă de fapt răceala dintre „Fălcos” şi Ioan Mureşan pare să fi dus la acest divorţ. Un alt tehnician cu rezultate, Gigi Mulţescu, a fost înlocuit de patronul Ioan Nicolae de la Astra, deşi a adus echipa din Giurgiu pe podium, după ce o preluase de la Bogdan Stelea într-o situaţie precară. Mulţescu a fost sabotat permanent de preşedintele Dinu Gheorghe, care iniţial a pierdut bătălia cu antrenorul principal, anunţând că pleacă, însă în cele din urmă a câştigat războiul, înduplecându-l pe patronul Nicolae să-l demită pe Mulţescu. Mircea Rednic a plecat la Standard Liege lăsând Petrolul pe locul 4, însă despărţirea a fost consimţită de ambele părţi pentru binele tehnicianului. Cosmin Contra a semnat ieri un angajament pentru un an şi jumătate cu echipa prahoveană, cu clauză de prelungire pentru încă un sezon. Din staful tehnic al lui Cosmin Contra mai fac parte antrenorul secund Laurenţiu Roşu şi antrenorul cu portarii Florin Tene. Noul tehnician va debuta chiar astăzi, în meciul din optimile Cupei, cu FC Braşov, echipă pe care Petrolul a învins-o vineri în Liga I. Contra a antrenat Poli Timişoara şi Fuenlabrada, din a treia ligă spaniolă. Tehnicianul portughez Paulo Sergio Bento Brito va antrena echipa CFR Cluj până la finalul acestui sezon, oficialii grupării din Liga I renunţând la aducerea altui lusitan, Sergio Conceicao. Potrivit cotidianului portughez A Bola, conducerea CFR Cluj a încercat să obţină iniţial serviciile lui Conceicao, dar antrenorul echipei Olhanense a cerut mai mult timp de gândire, astfel că oficialii clujeni au optat pentru Paulo Sergio, tehnician liber de contract. „Diario de Noticias” notează că Sergio Conceicao a negociat cu CFR Cluj, dar pretenţiile sale au determinat oficialii grupării din Liga I să se orienteze către Paulo Sergio. În vârstă de 44 de ani, Sergio a antrenat echipele Olhanense, Santa Clara, Beira Mar, Pacos Ferreira, Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona şi, ultima dată, Hearts of Midlothian, alături de care a câştigat Cupa Scoţiei în 2012. Şi totuşi, nici aducerea lui Paolo Sergio nu era 100 % până aseară, conducătorii din Gruia gândindu-se şi la fostul selecţioner Răzvan Lucescu, acesta fiind aproape de a părăsi pe Al Jaish, din cauza rezultatelor slabe.

Mulţumirea lui Mulţescu, demiterea!

Cosmin Contra

Patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, s-a demis pe antrenorul Gheorghe Mulţescu, pretextând că există divergenţe între tehnician şi staful administrativ. „Am încetat colaborarea cu Mulţescu, vom semna rezilierea contractului. Au existat divergenţe între antrenor şi staful administrative. Nu e vorba de fotbal, ci de faptul ca s-a menținut conflictul dintre el și președintele Dinu Gheorghe. Am încercat să îl protejez pe Gigi Mulțescu și l-am tras mai în spate pe Dinu Gheorghe. Le-am spus să îsi facă fiecare meseria, dar au continuat jignirile destul de dure din partea lui Mulțescu și s-a ajuns la această măsură”, a spus Niculae. “Sunt dezamăgit pentru că am muncit pe brânci acolo. Eu nu cred că este un om mai tolerant decât mine, dar nu accept să fiu călcat în picioare. Eu nu l-am jignit pe domnul Dinu, dar el nu a realizat nimic în fotbal. El s-a opus să-l luăm pe Curelea, a făcut toate manevrele să nu-l luăm. Nu regret că am venit în timpul campionatului, îmi plac provocările, să mă bat la promovare, să iau echipe de la retrogradare şi să urcăm în clasament“, a spus Mulţescu, care se află în cărţi pentru a prelua Rapidul, ca de altfel şi Ioan Andone.  O altă schimbare ciudată s-a petrecut pe banca tehnică a Vasluiului, în vară, când portughezul Augusto Inacio, care a avut cel mai bun procentaj de puncte acumulate dintre toţi antrenorii din Liga I şi a terminat pe locul secund, la mică distanţă de CFR Cluj, a fost înlocuit cu Marius Şumudică, demis şi acesta pentru a fi adus Viorel Hizo, cel care fusese înlocuit Inacio!