Programul BaniIQ, implementat în bibliotecile doljene din cadrul „Biblionet”

0
186

În vederea atingerii obiectivului Programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea” de a crea parteneriate private care să conducă la dezvoltarea de noi servicii în bibliotecile publice, IREX – International Research & Exchanges Board a încheiat un parteneriat cu Visa Europe, în cadrul căruia se doreşte pilotarea programului de educaţie financiară BaniIQ în bibliotecile publice.

Acest proiect-pilot va consta în organizarea de sesiuni de instruire în domeniul finanţelor personale în bibliotecile judeţene şi comunale din Programul „Biblionet”, în perioada septembrie-decembrie 2012. O astfel de sesiune, pentru bibliotecarii locali, este organizată şi la Craiova, de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” – astăzi, ora 11.00, în Sala „Nicolae Romanescu”.

«BaniIQ, implementat deja în numeroase şcoli şi licee din România, este un program de educaţie financiară ce se adresează unui public larg, prin care participanţii îşi îmbunătăţesc cunoştinţele despre produsele şi conceptele financiare, cum ar fi buget, planificare, investiţii, venituri şi cheltuieli, credite, risc financiar etc. Prin informare, instruire şi/sau consultanţă, îşi dezvoltă abilităţile şi încrederea pentru a deveni mai conştienţi de riscurile şi de oportunităţile existente şi pentru a face alegeri informate. Scopul este de a-i ajuta să ajungă la capacitatea de a lua decizii înţelepte pentru viitorul lor financiar. Acest viitor sănătos financiar va contribui la dezvoltarea lor durabilă», explică reprezentanţii IREX.