Eveniment caritabil la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Vechi din Craiova

0
314

Copiii Centrului social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei au participat, în această perioadă, alături de copiii cuprinși în proiectul de activitate „Alege Școala” al Patriarhiei Române, la acțiunea umanitară „Târgul de toamnă”, ediția I, desfășurată la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe – Vechi”.

Cu acest prilej, cei mici și-au expus lucrările realizate în cadrul atelierelor de terapie ocupațională, astfel încât, după săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii și-au putut alege din aceste lucrări și contribui astfel la ajutorarea copiilor care provin din familii aflate în dificultate. Prin colaborarea cu Centrul social pentru copii „Best Life”,  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj  a reușit să ofere mai multe creații tradiționale, care au fost folosite  pentru susținerea acestei acțiuni umanitare. „Târgul de toamnă” s-a bucurat și de colaborarea cu Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei, care a donat câteva zeci de icoane pictate de copii participanți de-a lungul timpului la Concursul „Icoana, fereastră spre cer”.  

„În cadrul acestui târg, copiii au învățat să ofere din lucrurile pe care ei le-au realizat și, totodată, oamenii prezenți la slujbă s-au putut bucura de toate lucrările frumoase pe care ei le-au creat, fie că au fost icoane sau obiecte din hârtie glasse. Suntem mulțumitori pentru această primă ediție, pentru realizările copiilor, dar și pentru bunătatea cu care oamenii au primit acest eveniment”, a mărturisit părintele Mihail Scorbură, slujitor la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe” – Vechi.