Dragnea, Savu şi Nicolae şi-au depus candidaturile pentru şefia PSD

0
327

Liviu Dragnea, Daniel Savu şi Şerban Nicolae şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PSD, însă, potrivit unor surse din partid, în cazul ultimelor doi dosarele sunt incomplete, Comitetul Executiv convocat miercuri după-amiază urmând să soluţioneze dosarele de candidatură. Comisia electorală centrală a PSD a constatat, marţi, că dosarele de candidatură depuse de Daniel Savu şi Șerban Nicolae nu îndeplinesc criteriile din Statut referitoare la numărul de organizaţii care trebuie să susţină candidaturile, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Validarea candidaturilor pentru poziţia de preşedinte al formaţiunii social-democrate urmează să se facă în cadrul Comitetul Executiv Naţional, acest for fiind convocat miercuri, la 16.00. Pentru a putea candida la funcţia de preşedinte PSD, un membru trebuie să aibă susţinerea a cinci filiale – a sa plus alte patru.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că, “din câte” ştie, are doar doi contracandidaţi la alegerile interne din 11 octombrie, Şerban Nicolae şi Daniel Savu, şi speră că aceştia să aibă dosare complete şi să poată candida, dar a spus că nu a cerut informaţii suplimentare. Liderul PSD a fost întrebat dacă s-a interesat, din “curiozitate”, care sunt contracandidaţii săi, acesta răspunzând că nu a avut discuţii cu membrii Comisiei electorale a PSD. “Nu am fost curios, pentru că am înţeles, dar n-am vorbit cu cei din comisie, că s-au mai depus două dosare de candidatură, al domnului Şerban Nicolae şi al domnului Daniel Savu. (…) Nu ştiu ce au în dosare, sper să îndeplinească toate condiţiile, pentru că o competiţie este foarte bună”, a spus Dragnea.