Micuţul Gabriel îşi doreşte să facă primii paşi

0
253

Acum mai bine de 7 ani, chiar de Sfânta Maria, Gabriela Geambaşu l-a născut pe Marian cu mare greutate, cu multă durere, şi, din nefericire, femeia s-a stins. Familia băieţelului a mai primit o veste tragică de la medici, diagnosticându-l pe Marian cu paralizie cerebrală, epilepsie simptomatică şi tetrapareză spastică, fiind încadrat în gradul de handicap grav. Băiatul nu merge, nu vorbeşte, nu îşi ţine capul, nu stă în şezut, ci trebuie purtat numai în braţe. Un tratament de recuperare l-ar ajuta enorm, însă din cauza costurilor ridicate, nu face toate exerciţiile recomandate de către medici.

La scurtă vreme după înmormântarea mamei, băieţelul a rămas şi fără tată. Acesta a ales să plece departe de casă, tocmai în Italia şi şi-a lăsat familia la greu. În urmă au rămas doi îngeri: Mihaela Andreea şi Marian Geambaşu. “Acum 7 ani, pe 15 august, mama mea l-a născut pe fratele meu cu mare greutate, cu multă durere, iar ea s-a stins pe masa de naştere. Bunica mea, care ne-a crescut pe amândoi şi ne-a purtat de grijă de când tata ne-a părăsit, plecând în Italia, mi-a povestit că doctoriţa nu a avut grijă de mami la naştere şi că de atunci ea încearcă să facă dreptate pentru fratele meu. Frăţiorul meu a primit la naştere diagnosticul de paralizie cerebrală, tetrapareză spastică. Noi stăteam la ţară, la Seaca de Câmp, dar bunica s-a zbătut şi, deşi nu mai are serviciu, fiindcă a trebuit să renunţe la el când tata ne-a părăsit, a reuşit să închirieze un apartament în Craiova, ca să îl ducă pe Gabriel la şedinţe de recuperare, la tratament, la doctor. Dar se descurcă foarte greu, mai ales că medicamentele şi pamperşii lui costă mult”, povesteşte Andreea, sora micuţului Gabriel, într-o scrisoare trimisă Asociaţiei “Salvează o inimă”

Frăţiorul meu a rezistat din greu 6 ani”

Andreea, deşi micuţă încă, a învăţat din greutăţile vieţii, iar acum încearcă să-şi ajute bunica în îngrijirea frăţiorului. “Fratele meu are nevoie de medicamente, de ajutor pentru tratament, de pamperşi, bunica zice că ar avea nevoie să îl vadă şi un alt medic specialist, iar ea are nevoie de ajutor să aibă cu ce plăti chiria, întreţinerea şi să aibă grijă şi de mine. Se zbate să câştige procesul pentru fratele meu şi îmi spune că speră că va putea să ne ofere o viaţă mai bună şi că nu va mai trebui să suferim atât. Mi-a promis că, deşi tata ne-a părăsit, iar mami nu mai este, ea o să ne fie mereu alături şi nu o să ne lase vreodată. Şi eu ştiu că aşa e. Vă rog să o sprijiniţi, mai ales că eu tare aş vrea să-l văd pe fratele meu că merge şi vorbeşte şi râde, iar pe bunica să n-o mai văd că oftează şi lăcrimează toată ziua. Frăţiorul meu a rezistat din greu 6 ani. Cu ajutorul dumneavoastră ar putea să ne zâmbească şi el odată”, mai spune Andreea.

Asociatia “Salvează o inimă” a demarat urgent o campanie de strangere de fonduri pentru aceşti minunaţi copii. Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii online a Asociaţiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/caz-geambasu-marian/ sau în conturile bancare deschise la BRD: RO12BRDE170SV88285531700 (lei) şi RO83BRDE170SV96487401700 (euro). Numărul de telefon al bunicii este 0768998435. Mai multe informaţii despre caz găsiţi pe www.geambasumarian.blogspot.com/