Doar 46 de agenţi economici au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

1
145

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj a organizat la finele săptămânii trecute, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Acţiunea s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. Obiectivul principal al acestei măsuri active l-a constituit creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă disponibile în rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă. Peste 220 de agenţi economici au fost contactaţi în vederea identificării locurilor de muncă vacante, dar efectiv au participat doar un sfert, adică 46 de agenţi.

Aceştia şi-au prezentat oferta sărăcăcioasă, 401 de  locuri de muncă. Tinerii au venit într-un număr destul de mare, judeţul Dolj fiind unul din judeţele în care tinerii nu au şanse prea mari să-şi găsească un loc de muncă, investitorii ocolind judeţul. 532 de persoane au participat la bursă, din care 405 au fost absolvenţi. Dintre aceştia, un număr de 185 de persoane au fost selectate în vederea angajarii, urmând să fie chemaţi de angajatori şi să le prezinte mai exact în ce constă fişa postului şi care sunt condiţiile de angajare.

Doar 23 de persoane au fost angajate pe loc

„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi reprezintă o oportunitate  pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional către ocupaţii / meserii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung. Din păcate, la această bursă, şi-au găsit un loc de muncă, pe loc, doar 23 de tineri, în jur de 180 vor fi contactaţi în perioada următoare de angajatori”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj. Angajatorii participanţi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi  au avut astfel prilejul să îşi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Din păcate, rezultatele bursei nu au fost foarte bune, dar tinerii nu şi-au pierdut încrederea.

Pe de parte, angajatorii spun că absolvenţii nu se ridică la nivelul pretenţiilor companiei recrutoare, iar pe de altă parte, studenţii spun că oferta a fost una foarte slabă, neatractivă, salariile oferite de angajatori fiind mici. Dar, totodată, tinerii sunt ma atraşi de mirajul muncii în străinătate.  Angajatorii care au dispus de locuri de muncă vacante  şi au fost interesaţi să participe la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, au depus în termen situaţia  privind locurile de muncă vacante, care ulterior au fost prezentate la sediul Agenţiei Locale Craiova.

1 COMENTARIU

Comments are closed.