Craioveancă înşelată prin metoda „Accidentul” cu 28.000 de euro

1
175

O femeie de 56 de ani din Craiova a fost la un pas să rămână fără economiile de-o viaţă, după ce s-a lăsat înşelată cu 28.000 de euro prin metoda „Accidentul”. Femeia a fost anunţată de un necunoscut că fiica ei a suferit un accident grav, are nevoie de o intervenţie chirurgicală în Germania, şi, fără să stea prea mult pe gânduri, femeia a dat banii unui taximetrist să-i ducă în Bucureşti. Abia apoi a vorbit la telefon cu fiica ei, a anunţat Poliţia, oamenii legii reuşind să recupereze banii femeii. Acum îl caută pe autorul înşelăciunii.

Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi telefonic, vineri după-amiază, în jurul orei 15.30, că, în aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, Nicolina T., de 56 de ani, din Craiova, a primit un telefon de la o persoană necunoscută, care i-a spus că fiica sa a suferit un accident de circulaţie, în urma căruia a fost rănită grav, având nevoie de o operaţie de urgenţă în Germania. Bărbatul care a sunat-o pe craioveancă i-a spus să meargă într-o staţie de taxi, din apropiere, să aleagă orice taximetrist doreşte şi să trimită prin el suma de 28.000 de euro, în Bucureşti, pentru a se achita contravaloarea operaţiei fiicei sale. Fără să stea prea mult pe gânduri, Nicolina T. a mers în staţia de taxi, de pe strada Henri Coandă, şi i-a înmânat unui taximetrist o pungă din plastic, în care i-a spus că sunt nişte acte, pe care acesta trebuia să le ducă în Bucureşti, unde urma să-l contacteze un bărbat pentru a lua coletul.

Ulterior, femeia s-a gândit că ar fi totuşi bine să încerce să-şi sune fata şi a fost şocată când aceasta i-a răspuns la telefon şi i-a infirmat cele relatate de interlocutor. Realizând că a fost victima unei înşelăciuni, Nicolina T. a anunţat Poliţia. Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au început de îndată cercetările, reuşind, în scurt timp, să-l identifice pe taximetrist, care se afla deja aproape de intrarea în Bucureşti. Anchetatorii i-au solicitat acestuia să se întoarcă în Craiova şi să se prezinte de urgenţă la Secţia 3 Poliţie Craiova, lucru pe care l-a şi făcut, astfel că banii au fost recuperaţi şi restituiţi în totalitate părţii vătămate.

«Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, în vederea identificării autorului şi luării măsurilor legale în consecinţă. Atragem din nou atenţia asupra acestui mod de operare al infractorilor, cunoscut sun numele de „Metoda Accidentul”, şi insistăm să nu acceptaţi în nici o împrejurare să trimiteţi sume de bani unor persoane care vă contactează telefonic şi pretind că sunt rude ale dumneavoastră sau cunoştinţe ale acestor rude! Verificaţi întotdeauna apelul telefonic, înainte de a face orice tranzacţie bănească! Dacă aveţi suspiciuni anunţaţi imediat Poliţia», a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.