Bobi Pricop a primit Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea

0
95

Tânărul regizor Bobi Pricop, cel care a semnat regia spectacolului „Profu’ de religie”, producție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, a fost distins cu Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, organizat în perioada 21-28 septembrie. Succesul se adaugă celui repurtat de curând la Festivalul de Teatru „New plays from Europe” de la Wiesbaden (Germania), unde spectacolul a primit Premiul Publicului (locul al II-lea).

Din juriul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea au făcut parte Alexa Visarion – regizor și scenarist, președintele juriului, Maria Zărnescu – critic de teatru, Adi Carauleanu – actor și director artistic al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, dramaturgul Mircea M. Ionescu și criticul de teatru Elisabeta Pop.

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului de Teatru Scurt (festival-concurs a cărui selecție a fost realizată de criticul Ion Parhon) s-a desfășurat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea. Evenimentul, ajuns la ediția a II-a, este organizat între 21 septembrie și 12 octombrie, de Teatrul „Regina Maria” și Fundația Culturală FITO, în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Uniunea Teatrală din România (UNITER)