Tânără arestată pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul”

0
462

O fată în vârstă de 20 de ani, din comuna doljeană Murgaşi, a fost arestată preventiv pe o perioadă de 29 de zile pentru trei înşelăciuni prin metoda „accidentul”, în baza mandatului emis pe numele ei sâmbătă, de magistraţii Judecătoriei Craiova. Tânăra, studentă în anul II la Facultatea de Medicină din Craiova, a fost prinsă în flagrant în timp ce încasa 8.000 de lei de la un bărbat căruia îi ceruse banii susţinând că îi trebuie ca să-l scape pe fiul său, care a provocat un accident în Franţa.

Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 1 Craiova au fost sesizaţi vineri, prin 112, de Alexandru Cotoşman, de 56 de ani, din comuna Işalniţa, că în aceeaşi zi, cu puţin timp înainte, a fost contactat pe telefonul fix de către o persoană de sex feminin ce s-a recomandat a fi avocat şi care l-a informat că fiul său a provocat un accident rutier în Franţa. Povestea „servită” de cea care îl sunase era aceeaşi ca în cazul altor înşelăciuni: femeia de la telefon i-a spus lui Cotoşman că fiul său a rănit grav două persoane şi trebuie să-i dea 8.000 de lei ca să-l scape. Numai că bărbatul s-a gândit să anunţe Poliţia. Astfel, în temeiul sesizării, poliţiştii doljeni s-au mobilizat rapid, l-au instruit pe bărbat să trateze cu „avocata”, o echipă de oameni ai legii deplasându-se la locuinţa părţii vătămate, unde femeia trebuia să vină să încaseze banii. Asta s-a şi întâmplat, supriza oamenilor legii fiind să dea peste o tânără de 20 de ani. Georgiana Badea, de 20 de ani, din comuna Murgaşi, a fost prinsă în flagrant şi ridicată imediat ce a primit suma de bani înmânată de partea vătămată. Fata a fost adusă la Craiova, pentru audieri, iar prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit şi faptul că, în aceeaşi zi, tânăra, care este studentă la Facultatea de Medicină, s-a deplasat în comuna Sopot, la locuinţa Gheorghiţei Mitroi, unde, prin aceeaşi metodă, a solicitat suma de 12.000 lei, însă, suma de bani nu a fost ridicată întrucât partea vătămată nu a fost de acord, astfel că „avocata” a renunţat. Tot cu aceeaşi poveste, tânăra a reuşit să mai înşele o prsoană, pe 22 septembrie a.c. încasând  suma de 1.900 lei de la partea vătămată Ecaterina Pîrliţoiu, după cum au mai stabilit oamenii legii. Vineri a fost reţinută, iar sâmbătă a fost prezentată Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea ei pe o perioadă de 29 de zile, fata ajungând în arestul IPJ Dolj.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de tânăra de 20 de ani, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, magistraţii Judecătoriei Craiova emiţând, în cursul zilei de sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acesteia. A fost introdusă în centrul de reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.