Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa : “Mă bucur că managementul universitar craiovean răspunde provocărilor generate de globalizare și creșterea mobilității pe piața muncii”

1
149

„Universitățile din Craiova, instituții de prim rang ale sistemului educaţional românesc, consacrate atât pe plan naţional, cât şi european prin rezultatele deosebite obţinute, îşi deschid porţile pentru o nouă generaţie de studenţi, pentru care începe astfel o etapă decisivă în formarea lor profesională.

Mă bucur că managementul universitar craiovean răspunde provocărilor generate de globalizare și creșterea mobilității pe piața muncii, construind programe de pregătire performante şi adaptându-le continuu atât la conjuncturile prezente, cât şi la perspectivele de dezvoltare ale României şi ale Europei.

Este un efort de apreciat și, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, vreau să felicit conducerea şi cadrele didactice ale universităților din Craiova. Totodată, reiterez deschiderea deplină a instituţiei pe care o reprezint pentru cooperare, precum şi întreaga susţinere pentru proiectele care vizează stimularea și dezvoltarea mediului educațional.

Cu ocazia deschiderii cursurilor universitare, urez întregului corp didactic putere de muncă şi un nou an de învăţământ care să stea sub semnul reuşitei şi al performanţei, iar studenţilor – succes şi, pe viitor, cât mai multe realizări ca profesionişti în domeniile pentru care au optat”.

1 COMENTARIU

 1. RECTORUL CLAUDIU DANISOR SFIDEAZA JUSTITIA
  Rectorul Dan Claudiu DANISOR, profesor la Facultatea de Drept a Universității din Craiova se opune punerii în execuție a unei sentințe judecătoreşti. Din data de 15 febr. 2013 şi până la această dată acest rector a refuzat să pună în execuție sentința 555/PI/15.02.2013 din dosarul 19232/63/2010 care potrivit legii este definitivă şi executorie de drept. Cu amenințări la adresa mea, cu tertipuri şi practici staliniste, acest profesor de drept care refuză punerea în aplicare a unei sentințe la litigii de muncă este o ruşine pentru nația română. Am sesizat şi ministrul educației iar d-l REMUS PRICOPIE tace adică tolerează şi susține găştile locale.
  Se pare că acest rector are lipsuri mari în înțelegea şi aplicarea legilor în vigoare şi în special codul muncii. Deşi i-am solicitat constant în scris să pună în aplicare dispozitivele sentinței 555, d-l Claudiu DANISOR a refuzat să respecte o lege pe care i-o reamintesc:
  1. dispoziţiile legii 53/2003 (valabilă la data iniţierii acţiunii în justiţie) la art. 289 prevede în mod imperativ ,
  Art. 289. – Hotarârile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
  Precizez că şi noul cod al muncii reactualizat în anul 2013 prin legea 2/2013 prevede imperativ:
  Art. 274 Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept.
  Această înverşunare a d-lui Dănişor împotriva justiției provine din cauza unei judecătoare „neascultătoare” care a trecut peste interesele găştii lui Dănişor şi prin dispozitivul sentinței 555/PI/15.02.2013 a hotărât:
  1. Dispune anularea Deciziei 4340 A/08.12.2010 emisă de intimata Universitatea din Craiova
  2. Dispune repunerea părților în situația anterioară şi obligă intimata Universitatea din Craiova la reîncadrarea contestatorului pe postul şi funcția ocupate anterior emiterii decizieicontestate, precum şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul începând cu data comunicării deciziei de sancționare anulate şi până la data reintegrării efective.
  3. Obligă intimata Universitatea din Craiova la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 855,56 lei către contestator.
  Ce nu înțelege d-l Dănişor? Nu pricepe termeni ca „situație anterioară” , „post”, „funcție” etc.sau se preface că nu înțelege. A trimis la cele două întâlniri cu subsemnatul nişte persoane fidele logicii defectuoase a acestui rector ca Anca Udrea, Emilia Buşe şi doi prorectori Cezar Spânu şi Ciupitu care îmi vâră sub nas o fişă de post cu predare în limba engleză adică pe un post pe care am fost încadrat abuziv în anul 2010/2011 şi pe care l-am contestat în instanță. Aceşti indivizi doar ştiu să mă amenințe că dacă nu cedez la aceste presiuni voi avea din nou probleme, eu şi familia mea (cazul juristei Anca Udrea).
  O descriere a faptelor criminale ale cuplului Popescu Dan- Sandu Alexandra au fost prezentate în presa din 2011. In fapt ziarul ATAC începând cu 21 iunie 2011 a publicat o serie de articole privind clanul mafiot din universitatea craioveană şi caracatița din justiție care susține acest clan (cazul judecătoarei Vijloi Daniela – mediatizat în presă).
  In anul 2010 gaşca fostului rector ION VLADIMIRESCU cu stalinistul POPESCU DAN au decis în stil bolşevic să mă elimine fizic interzicându-mi să mai predau în universitatea craioveană unde cei doi au odrasle care au ocupat poziții însemnate şi ale căror interese de gaşcă trebuiau aparate călcând pe cadavre.
  Beneficiind de sprijinul fidel al unor judecători care au funcții didactice la cumul în cadrul Facultății de Drept din Craiova , cuplul Ion Vladimirescu-Dan Popescu a trecut la acțiuni criminale îndreptate împotriva familiei mele iar actualul rector a continuat să ducă mai departe acțiunile criminale ale clanului VLADIMIRESCU.
  Am contestat în justiție acțiunea criminală a clanului VLADIMIRESCU iar după tergiversări nejustificate, instanța de la Tribunalul Timiş unde a fost strămutat dosarul 19232/63/2010 le-a dat puțin peste bot în special stalinistului POPESCU DAN, cel care s-a ocupat personal de mine, fiind membru în comisia de cercetare disciplinară, preşedinte al comisiei de cercetare disciplinară fiind d-na SANDU ALEXANDRA al cărei unic fiu s-a sinucis în perioada condamnării mele. In loc să-şi vadă de problemele ei tragice această doamnă era preocupată să mă decapiteze în mod bolşevic mizând că este soția fostului general SRI d-l Sandu Voi reveni în acest caz cu amănunte care sfidează patologicul.

  Ion Cârstea
  Bursier Fulbright

Comments are closed.