Craiova a avut un gol anulat pe nedrept şi a fost egalată dintr-un penalty inventat / Finalul a adus adus pagube

0
272

ASA Tg. Mureş – CS Universitatea 1-1

Au marcat: Bumba 90+3 – din penalty / Opriţa 67.

Tg. Mureş, stadion: „Trans-SIL”, spectatori: 1.000.

ASA: Caparco 6 – Homei 5 (80 Hanca), Vârtic 6, Patriche 6, L. Szilagy – cpt. 3 – Cioinac 4, Al. Dan 5 – Bumba 7, Buhuşi 6 (61 Miclea) 6, Buhăescu 6 – A. Creţu 5 (26 Aniţoiu) 6. Antrenor: Eduard Iordănescu.

CS Universitatea: Brac 6 – Cârjă 7, Ljubinkovic 7, Izvoranu 7, I. Stancu 6 – Ad. Ionescu –cpt. 6 (66 Dragalina) 3, Pleşan 7 – Dragu 7, Precup 5 (46 Sin) 5, Opriţa 7 (87 Pătraşcu) – A. Voinea 5. Antrenor: Erik Lincar

Eliminări: Szilagy 24 / Dragalina 76, Izvoranu 90+4, Pleşan – după meci.

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) – Micloş Nagy (Cluj-Napoca),Adrian Mărginean (Aiud).

 

Alb-albaştrii au primit gol în prelungiri şi i-au pierdut pentru cel puţin două etape pe Dragalina, Izvoranu şi Pleşan

Cea mai consistentă evoluţie de până acum a echipei lui Lincar nu i-a adus şi primul succes în campionat, de care a despărţit-o doar un minut. Mai mult, Pleşan şi Izvoranu, vor dispărea din primul unsprezece pentru o perioadă, la fel ca şi Dragoş Dragalina. Ultimii veniţi în Bănie au fost eliminaţi în prelungiri, atunci când Craiova a pierdut şi două puncte. Izvoranu a primit roşu pe teren, la faza egalării, iar lui Pleşan i-a fost reţinut carnetul după incidentele de la vestiare. De asemenea, prima apariţie în faţa presei nu i-a priit lui Dragalina, care, la doar câteva minute după ce a intrat pe teren, i-a dat prilejul lui Kovacs să restabilească egalitatea numerică. Acelaşi arbitru ardelean a decis şi remiza de pe tabelă, printr-un penalty dictat probabil din patriotism local şi transformat de fostul „tricolor” Bumba. La fel ca la finalul derby-ului de la Severin, şi cel la Târgu Mureş s-a terminat cu scandal, tonul fiind dat dinaintea jocului de declaraţiile infantile ale lui Daniel Stanciu, continuate de intrarea criminală a lui Szilagy. Cu Izvoranu şi Pleşan titulari, Ştiinţa a arătat altfel. Alb-albaştrii nu au fost intimidaţi de presiunea pusă de oficialii gazdelor şi şi-au impus punctul de vedere la Târgu Mureş. Din minutul 24, Edy Iordănescu a scos singurul vârf de atac trimis pe teren, întrucât Szilagy a fost preocupat să-l calce în picioare pe Dragu chiar în faţa asistentului Nagy. „Victima” căpitanului mureşean avea să deschidă scorul în minutul 59, cu o lovitură de cap plasată din poziţie regulamentară, dar şi asistentul Mărginean şi-a respectat subiectivismul, în „CI”-ul său scriind Aiud ca loc de origine, adică la vreo 80 de km de Tg. Mureş. Omul cu steagul s-a abţinut peste câteva minute, când Opriţa a lovit ciudat, dar eficient mingea centrată de Cârjă. Finalul a fost de coşmar pentru alb-albaştri, care, frustraţi de şicanele gazdelor şi de încercarea lui Kovacs de a-i decima, au ripostat consistent şi au absenţe notabile pentru următoarele partide. Urmează două acasă, cu Satu Mare şi Vâlcea, dar nu va fi uşor, mai ales că deplasările par să le fie mai la îndemână băieţilor lui Lincar.