Clubul Seniorilor băileşteni aniversează şapte ani de la înfiinţare

0
177

Clubul Seniorilor de pe lângă Biblioteca Municipală „Petre Anghel” din Băilești va aniversa mâine, 1 octombrie, șapte ani de la înființare. Momentul sărbătoresc va fi marcat chiar de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și Ziua Internațională a Muzicii, motiv numai bun pentru ca seniorii băileșteni să se bucure de un program artistic cu muzică românească, în special romanțe, dar și muzică clasică. De asemenea, două tinere talente – Ionela Chiriac și Ana Maria Calițoiu, de la Școala Gimnazială Ghidici – îi vor încânta cu un recital de versuri, iar trupa de teatru „Arlechino” a bibliotecii le va prezenta sceneta „Garoafele lui Trandafir” de Tudor Mușatescu.

«Pensionarii care fac parte din clubul nostru și au depășit vârsta de 75 de ani vor primi diplome de excelență, iar celor mai tineri li se vor oferi diplome de participare. De asemenea, se va acorda diplomă celui mai tânăr pensionar și diploma de platină celui mai valoros – în vârstă – pensionar. Atât membrilor Clubului Seniorilor, cât și tuturor persoanelor vârstnice colectivul bibliotecii noastre le urează multă sănătate, o viață cât mai lungă și liniștită alături de cei dragi și tradiționalul „La mulți ani!”», a precizat bibliotecar Janeta Vlad. Din inițiativa sa, a ing. Vasile Dulgheru, ing. Aurelian Feroiu și prof. Elisabeta Bălțoi, în urmă cu șapte ani au fost puse bazele acestui club, care lună de lună și-a mărit numărul de membri.

Și pentru că va fi sărbătoare, vârstnicii sunt așteptați apoi la o masă festivă, organizată la un restaurant din oraș, iar din meniu nu va lipsi, desigur, tortul. Invitați de onoare ai evenimentului vor fi primarul municipiului Băilești, Costel Pistrițu, și Minel Turburan, pensionar al bibliotecii din orașul Filiași.