Cinci arestaţi în dosarul capturii de peste 8.400 pachete de ţigări de contrabandă

0
400

Cinci persoane, patru din Craiova şi una din Filiaşi, au fost arestate preventiv, sâmbătă seară, pe o perioadă de 29 de zile, în dosarul capturii de peste 8.400 pachete de ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti, în urma unor descinderi făcute vineri în Craiova. Oamenii legii au stabilit care erau de fapt proprietarii ţigaretelor şi cei care se ocupau cu distribuirea acestora pe piaţa neagră din Craiova, iar în baza probatoriului administrat au obţinut mandate pe numele lor.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, cinci persoane au fost arestate preventiv, în baza mandatelor emise sâmbătă seara de Judecătoria Craiova, în cazul celor peste 8.400 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate vineri. Este vorba despre Marian Ciocoiu, de 46 de ani, Nicuşor Mititelu, de 26 de ani, Cornel Preda, de 33 de ani, Flamino Carabadache, de 39 de ani, toţi din Craiova şi Nicuşor Briac, de 24 de ani, din Filiaşi, toţi acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Mititelu Corneliu Nicuşor, Briac Laurenţiu Nicolae, Preda Cornel Laurenţiu, Ciocoiu Marian şi Carabadache Carlucio Flamino pentru 30 zile, începând de azi 28.09.2013 până la 27.10.2013, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în 24 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.09.2013, ora 21,00”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în urma extinerii cercetărilor, după cele patru percheziţii făcute vineri, în Craiova, la locuinţele unor persoane suspectate de deţinere de produse de tutun în afara antrepozitului fiscal şi fără timbru de marcaj, s-a stabilit că reţeaua care se ocupa cu aducerea în ţară a ţigaretelor şi distribuirea lor pe piaţa neagră era formată din cei cinci bărbaţi. De altfel, craioveanul Ionel Badea a declarat că în locuinţa sa poliţiştii nu au găsit ţigări de contrabandă. Cornel Preda, de 33 de ani, care nu a fost găsit vineri de poliţişti, s-a predat, fiind acum după gratii.

Reamintim faptul că vineri, poliţiştii craioveni au dispus în această cauză ridicarea în vederea confiscării a 169.000 ţigarete (8.481 pachete de ţigări mărcile Viceroy, Winston şi Jing Ling) provenind din Ucraina, totodată fiind indisponibilizat la sediul IPJ Dolj şi autoturismul Renault Symbol folosit la comiterea faptei, în portbagajul căruia au şi fost găsite o parte din ţigaretele de contrabandă.

„În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Pachetele de ţigări, în valoare de aproximativ 85.000 lei, au fost preluate de către reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IPJ Dolj, cele cinci persoane fiind introduse în arestul IPJ Dolj”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.