Consiliul Judeţean Dolj ştie să aprecieze excelenţa în Educaţie

0
186

Cei 25 de elevi din județul Dolj care au obținut anul acesta media 10 la examenul de Evaluare națională sau la cel de Bacalaureat, în această vară,  au fost premiați luni, 28 august, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Administrativ, la care au participat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, vicepreședinții Mihai Neațu și Antonie Solomon, secretarul general al județului Dolj, Cristian Șovăilă, precum și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Daniel Alexandru Ion.

 A fost o manifestare grandioasă , despre care cel mai bine s-a exprimat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj : „I-am cunoscut astăzi pe cei 25 de elevi din județul Dolj care s-au făcut remarcați la examenul de evaluare națională sau la cel de bacalaureat. Am format această tradiție ca, an de an, elevii care obțin performanțe deosebite, elevii de 10 să beneficieze de un premiu din partea Consiliului Județean Dolj, ca un semn de recunoștință pentru faptul că reprezintă elitele acestui județ, pentru faptul că sunt tinerii de la care avem mari speranțe că, în perioada următoare, la liceu sau la facultate, vor continua acest parcurs de excepție și se vor afirma în domeniul de activitate pe care și-l aleg. Mă bucur că, în acest an, numărul elevilor care au reușit performanța unor medii de 10 este mai mare decât anul trecut, când 15 elevi au fost pe această listă. Îmi dă încredere că ne îndreptăm pe drumul cel bun și că sistemul de învățământ evoluează. Avem un parteneriat de lungă durată cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în baza căruia i-am recompensat, într-o manieră similară, și pe elevii cu rezultate remarcabile la competițiile sportive, și pe cei care ne fac cinste la olimpiade – un parteneriat care și-a dovedit eficiența și pe care îl vom duce mai departe.  Însă nu doar elevii capabili de performanță se află în atenția noastră, ci și toți cei pentru care accesul la infrastructura culturală nu este atât de facil. De aceea, am inițiat anul trecut și continuăm în acest an programul «EU la muzEU», ce numără până în prezent mii de beneficiari, școlari din clasele a VI-a și a VII-a, care au putut veni de pe tot cuprinsul județului pentru a petrece o zi la instituțiile muzeale din subordinea Consiliului Județean Dolj. În egală măsură, ne-am dorit să încurajăm practicarea sportului în rândul elevilor și, la fel ca și în cazul celeilalte inițiative, «Olimpiada de fotbal» se reia în 2023. La toate acestea se adaugă trei proiecte inedite,  pe care le derulăm pentru infrastructura și dotările educaționale. Vorbim despre un demers în cadrul căruia 30 de unități de învățământ vor avea asigurate achizițiile de mobilier și echipamente, despre o altă inițiativă similară destinată bibliotecilor și, recent, despre semnarea contractului de finanțare pentru un proiect prin care procurăm microbuze școlare electrice pentru elevii din 24 de localități“.

Lista premiaţilor

Cei 25 de elevi premiați în cadrul evenimentului de luni sunt Alex Avram (Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ Craiova), Rebecca Sara Maria Croitoru (Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ Craiova), Diana Demetrian (Colegiul Național „Frații Buzești“ Craiova), Bianca Maria Dincă (Școala Gimnazială Nr. 1 Dăbuleni), Bogdan Marius Dumitrescu (Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe“ Craiova), David Cristian Gavrilă (Colegiul Național „Frații Buzești“ Craiova), Iustin Găvănescu (Colegiul Național „Carol I“ Craiova, Ana Maria Golea (Școala Gimnazială „Traian“ Craiova), Alisia Isabella Maria Grigorie (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Craiova), Sonia Ioana Iliescu (Școala Gimnazială „Traian“ Craiova), Leontin Maryo Ioniță (Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ Craiova), Daria Elena Lăloianu (Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ Craiova), Vlad Andrei Mănescu (Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ Craiova), Amer Andrei Meleacă (Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ Craiova), Daria Mihăescu (Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ Craiova), Teodora Alexandra Diana Mihăilescu (Școala Gimnazială „Sf. Dumitru“ Craiova), Annia Gabriela Mirescu (Școala Gimnazială „Traian“ Craiova), Eva Victoria Păun (Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ Craiova), David Florin Pescăreanu (Școala Gimnazială „Sf. Dumitru“ Craiova), Ioana Daria Popa (Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ Craiova), Sofia Maria Popescu (Colegiul Național „Frații Buzești“ Craiova), Doroteea Rotaru (Școala Gimnazială „Traian“ Craiova), Cătălina Gabriela Stănculescu (Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ Craiova), Ștefania Ana Maria Stănulescu (Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ Craiova), toți cu media 10 la examenul de Evaluare Națională, precum și Oana Teodora Mihăescu (Colegiul Național „Frații Buzești“ Craiova), care a obținut media maximă la examenul de bacalaureat.