Halep s-a calificat în turul 2 la US Open

0
666

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe Camila Giorgi (Italia, 29 de ani, 36 WTA), scor 6-4, 7-6 (6-3 în tie-break) în primul tur la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Halep nu a simţit dureri după accidentările din ultima vreme, a servit excelent şi s-a impus după o oră şi jumătate în faţa unei jucătoare aflate în mare formă în sezonul pe ciment din America, câştigătoare a turneului de la Montreal. Halep are acum 2-0 la directe cu Giorgi, pe care o mai învinsese în 2015, la Miami.

“Sunt foarte mulţumită de acest succes, am avut probleme fizice, dar azi am trecut testul. Am lucrat mult la serviciu în ultima vreme, am mai multă încredere când servesc puternic. Mă bucur de victorie, mai ales că Giorgi a jucat bine în ultima vreme, a câştigat în Canada” a declarat Simona Halep după meci.

În turul secund, Halep o va înfrunta pe Kristina Kucova (Slovacia, 31 de ani, 111 WTA), care a învins-o pe Ann Li (SUA, 21 de ani, 69 WTA), scor 7-5, 6-1. Kristina Kucova este câştigătoarea ultimului turneu important organizat la Craiova, “Popeci Trophy”, în 2013. Deşi sunt practic veterane ale circuitului, Halep şi Kucova nu s-au mai întâlnit vreodată.