Alb-albaştrii sub lupă: Rapid – “U” Craiova 1-2

0
922

Pigliacelli – A atins mingea la şutul lui Albu, dar nu i se poate imputa golul. A avut o intervenţie bună la lovitura de cap a lui Hlistei, la care mingea prinsese şi gazonul. În repriza secundă a fost cel care a dat start atacurilor, continuate de Nistor, de obicei.

Vlădoiu – Prestaţie modestă, în nota celor din ultimul an. A încercat vreo trei centrări, nu i-a ieşit niciuna. Pe apărare la fel de slab, şi-a pierdut adversarul în câteva rânduri, Hlistei l-a depăşit la acea reluare cu capul din finalul reprizei. Vlădoiu, Fedele şi Vătăjelu au fost cei mai slabi jucători ai Craiovei în prima parte, înlocuirea lor venind firesc. Încă nu ne-a lămurit Conte asupra potenţialului său, dar după primele impresii lăsate şi de acesta, Craiova pare să aibă nevoie mare de fundaş dreapta şi de mijlocaş la închidere (în condiţiile în care va fi adus şi Lyes Houri).

Găman – Meci destul de bun, confirmă prin evoluţiile sale că a fost un transfer inspirat. Nu a avut ce să-şi reproşeze la golul gazdelor, deşi el a ieşit în cele din urmă să blocheze, nu era adversarul său direct.

Screciu – Evoluţii bune pe postul de stoper, nu mai pierde uşor dueluri, a căpătat ceva tupeu, este şi prieten cu mingea, trebuie să continue astfel şi să nu se mai accidenteze.

Bancu – În prima repriză a avut acea apariţie în careul advers, când şi-a depăşit adversarul din preluare şi a tras cu dreptul. E bine că a rezistat intrării oribile a lui Belu, care putea primi şi roşu direct la acea fază. În partea secundă a urcat permanent, aşa cum era normal, acolo, în stânga, au forţat craiovenii, cu Bancu, Baiaram şi chiar Vali Constantin, iar Romario Moise nu s-a descurcat deloc, a fost buimăcit.

Fedele – Discret, greoi, dezamăgitor. Şi-a lăsat adversarul direct să centreze la cele două ocazii ale gazdelor din prima repriză, golul lui Albu şi lovitura de cap a lui Hlistei. N-a reuşit nici să-şi pună în valoare nici şutul de la distanţă, a fost firească înlocuirea sa, deşi nici Vână nu a adus vreun plus, dar giuleştenii nu au mai avut intenţii ofensive în partea secundă.

Nistor – Nu l-a blocat pe Albu la deschiderea scorului, a ajuns târziu la întâmpinare, deşi era o fază fixă, un aut, ai posibilitatea poziţionării. Exasperante pasele sale greşite, ies în evidenţă şi pentru că el este dirijorul echipei, filtrează toate mingile. Unele execuţii nu i-au ieşit, dar de multe ori nici coechipierii nu-i înţeleg intenţiile, nu sunt pe traiectoria şi spaţiile găsite de Nistor la acele verticalizări. Nu e uşor să găseşti permanent colegii între linii sau în spatele tuturor adversarulor. A avut şi destule servicii bune, inclusiv pe apariţiile lui Bancu în careul advers. N-a reşit să marcheze la mingea provenită din bară, şutul său a fost respins în transversală de portar.

Câmpanu – Este în creştere, cel puţin de la venirea lui Reghecampf. Se implică în joc, nu mai pierde mingi uşor, se agaţă de adversari pe tranziţia negativă, chiar dacă nu-l prea ajută fizicul, face totuşi risipă de efort. El a şutat la faza din care Markovic a egalat. Mai avusese un şut în prima parte, pe colţul scurt, fără a crea pericol.

Gustavo – O evoluţie mult mai discretă decât celelalte din acest sezon, a fost destul de nervos şi de neinspirat, a încasat un galben şi a fost schimbat just.

Vătăjelu – Pare o cauză pierdută. N-a dat randament nici pe postul său, nici fundaş dreapta şi nici acum, atacant de bandă (oricum, foarte neinspirat Reghe cu această idee, l-a şi scos la pauză). Păstrarea lui Vătăjelu în lot este numai un moft. Pe lângă evoluţiile slabe, mai are şi nişte reacţii de vedetă, gesticulează de parcă ar fi mai mult decât un căpitan de echipă.

Markovic – Ratangiul serii, dar şi cel care a adus egalarea. Neverosimilă reacţia sa la şutul lui Vînă respins de portar, o preluare acolo este autosabotare. Pe de altă parte, a stat bine între fundaşi la ambele mingi respinse de portar, nu a fost în ofsaid şi a reacţionat, la a doua şansă de acest gen, egalând. Faultat clar în careu la 1-1, trebuia acordat penalty. I s-a reproşat că nu a cerut lovitură de pedeapsă, dar avea deja galben şi Radu Petrescu pândea o eliminare şi în echipa Craiovei. E la naţională, are 3 goluri în acest sezon deja, dar pare să mai aibă încă nişte kilograme în plus.

Vînă – E evident că nu poate ajuta echipa, e un transfer din seria Ofosu, Căpăţână, Mamut, etc. Decât să ţii jucători ca aceştia, mai bine îl păstrezi ca jucător de lot pe Vali Constantin, măcar e tânăr, e oltean, are salariu mic şi cândva a arătat potenţial şi pune suflet când intră pe teren. La 26 de ani, cu numărul 10 pe spate şi 10 mii de euro lunar, Vînă pare o altă „ţeapă”.

Baiaram – A intrat bine, a avut trei şuturi periculoase, unul în bară, unul respins de portar la Koljic, altul puţin pe lângă poartă. Pe final şi-a pierdut capul, a părut extrem de obosit, deşi intrase la pauză, a irosit câteva atacuri, pasând greşit sau ţinând prea mult mingea în tuşă.

Koljic – Antologică reuşita din final, să sperăm că-l va descătuşa. Un gol decisiv în ultimul minut este frumos prin definiţie, dar şutul său chiar a fost unul senzaţional. Avusese două mari ocazii, lovitura de cap la un corner, puţin pe lângă poartă, şi un şut pe respingerea portarului, din unghi, când din nou a avut mare ghinion să nu marcheze. A şutat şi dintr-o lovitură liberă de la distanţă, dar imprecis. Era de aşteptat să apară pe teren încă de la pauză, pentru o aşezare cu două vârfuri, în condiţiile superiorităţii numerice.

Ivanov – Introdus în banda dreaptă, a iniţiat unele acţiuni, are tendinţa să intre în centru, conform postului de inter, a scos o lovitură liberă de la 25 de metri, irosită de Koljic, a intrat în combinaţii. Se vede că nu are aptitudini de apărător, a atacat inoportun în preajma careului şi a şi primit un galben, dar lovitura liberă provocată a fost irosită de Săpunaru. A riscat şi o altă intervenţie, putea primi al doilea galben, mai ales că arbitrul urmărea să egaleze numeric disputa. A revenit după mai mult de un an în echipă, a părut destul de activ, trebuie să speculeze stagiul la munte, care urmează, pentru fi pregătit, poate fi o soluţie la mijloc.

Vali Constantin – A intrat pentru ultimele zece minute şi a fost destul de activ, s-a implicat în joc, nu s-a ascuns de ming. A avut şi unele nesincronizări cu colegii, mai ales în precipitarea de a ajunge mai repede la poarta adversă, pe final. A tras şi un şut de la mare distanţă, blocat, tot el i-a lăsat mingea lui Koljic pentru acea bombă formidabilă, a bifat astfel un assist.