Americanii se pregătesc pentru urganul Dorian

0
445

Statul american Florida se pregăteşte de sosirea uraganului Dorian, despre care experţii spun că va ajunge pe coasta estică a continentului săptămâna viitoare, luni.

În momentul în care o să atingă ţărmul, Dorian, va fi, cel mai probabil, un uragan de categoria a 4-a, din 5. Centrul Naţional de Uragane din Miami atenţionează că furtuna va aduce vânt foarte puternic şi ploaie în cantităţi impresionante, însă este ”mult prea devreme” pentru a determina care vor fi cele mai afectate zone, arată The Guardian.

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron DeSantis, a declarat stare de urgenţă şi îndeamnă locuitorii să îşi ia măsuri de precauţie, inclusiv să îşi procure apă şi alimente şi alte obiecte necesare în caz de urgenţă.

”Dorian ar putea fi un uragan uriaş. Toţii oameni de pe coasta de Est a Floridei ar trebui să aibă câte provizii pentru 7 zile, să-şi pregătească casele şi să urmărească traiectoria furtunii”, a transmis DeSantis pe Twitter. De asemenea, au fost înregistrate cozi uriaşe la mai multe supermarketuri şi benzinării din Florida.