Vasluiul, prezenţă istorică pe „Meazza”

0
261

Returul play-off-ului Europa League oferă şanse de calificare doar Stelei dintre echipele româneşti

Vasluiul părăseşte Europa, dar o face într-un mediu deosebit, arena milaneză „Giuseppe Meazza” fiindu-i gazdă în seara aceasta. Învinşi de Inter cu 2-0 la Piatra Neamţ, vasluienii au fost dominaţi copios şi de Steaua, dar au moralul reparat după cele 3 goluri norocoase în poarta lui Stanca. Porumboiu a promis prime galactice echipei sale cosmopolite, iar vedeta Sânmărtean confirmă atmosfera relaxată din lotul lui Şumudică. „Avem moral bun după meciul cu Steaua. Ne ducem să facem o partidă bună şi sper să ne ridicăm la nivelul celor de la Inter” a declarat căpitanul moldovenilor. „Ne-am dori un miracol acolo, să dăm lovitura pe Giuseppe Meazza, dar va fi foarte greu. E un club uriaş, chiar dacă sunt în reconstrucţie“ a spus Porumboiu la decolarea spre Milano sperând să repete surpriza celor de la Hajduk Split, câştigători cu 2-0 în deplasare după un 0-3 lângă Adriatica. Inter pare mai preocupată de definitivarea lotului în ultimele ore de mercato decât de returul cu Vasluiul. L-a cedat deja pe portarul brazilian Julio Cesar la QPR, echipa care concurează Interul şi în ofertele pentru atacantul Romei, Borriello, iar Maicon este solicitat atât de Real Madrid, cât şi de Man City. După ce l-a adus pe Cassano la schimb cu Pazzini, nerrazzurrii forţează completarea atacului cu vârful lazial Floccari, pe lista lui Massimo Moratti aflându-se şi veteranul Gilardino.

Steaua, relaxată spre grupe

Steaua are un avantaj de două goluri luat în tur, în condiţiile în care lituanienii de la Ekranas nu au prea trecut centrul terenului, aşa că returul va fi o formalitate. În aceste condiţii, Reghecampf se gândeşte serios să odihnească mai mulţi jucători, mai ales că unii dintre ei au acuzat probleme. Tănase este suspendat, Chipciu şi Rusescu au făcut indigestie, Chiricheş şi Bourceanu acuză şi ei probleme medicale, iar după erorile lui Stanca de la Vaslui, Tătăruşanu va primi din nou şansa de a apăra. „Avem câteva probleme, dar sunt în lot destui jucători care pot face faţă pentru meciul cu Ekranas. Tătăruşanu va fi titular, Stanca trebuie să treacă repede peste seara neagră de la Vaslui. Noi reuşim să ne calificăm an de an în Europa League şi sperăm să ajungem cât mai repede pe primul loc în campionat” a declarat Reghecampf. În ceea ce priveşte posibilitatea ca formaţia din Ghencea să plătească scump ca urmare a deciziei TAS în litigiul dintre Becali şi Sechelariu, Reghe stă liniştit: „Steaua nu va fi niciodată depunctată”.

Dinamo, primă uriaşă pentru o minune la Harkov

Înaintea returului cu Metalist Harkov, dinamoviştii au fost motivaţi suplimentar de noul acţionar, Ionuţ Negoiţă, care a promis un sfert de milion de euro în plus faţă de suma oferită iniţial jucătorilor pentru accederea în grupe. „Îmi doresc ca Dinamo să joace un fotbal frumos la Harkov şi să reuşească o nouă «minune». Fiecare jucător va primi 30.000 de euro şi sper să aibă destulă ambiţie ca să ne ia banii” a spus Negoiţă. Ţinând cont de scorul din tur, 2-0 pentru ucraineni şi de diferenţa de valoare evidentă, promisiunea lui Negoiţă pare doar un episod din infuzia de imagine pe care acesta şi-o asumă în această perioadă de cooptare în acţionariatul din Ştefan cel Mare.