Marian Irinei, promisiune onorată : Drumul care traversează comuna Mischii prin satul Călinești va fi modernizat

0
3818
Unul dintre cei mai activi consilieri judeţeni a avut ieri, în cadrul Şedinţei ordinare, trei intervenţii, pe marginea unor proiecte extrem de importante. Marian Irinei, consilier judeţean PNL ar putea să spună după votul de ieri, “promisiune onorată”. Este vorba despre un proiect de hotărâre pentru modernizarea drumului județean cu indicativul DJ652B/DN65C, cel care traversează comuna Mischii prin satul Călinești, până la limita cu județul OLT. Consilierul judeţean a iniţiat şi susţinut acest proiect încă de la ședința de buget care a avut loc cu câteva luni în urmă. “Întrucât, ca și reprezentant al locuitorilor județului în Consiliul Județean Dolj, sunt preocupat de problemele acestora, atunci când primarul comunei Mischii (Dolj), domnul Popa Gheorghe, mi-a semnalat o situație dificilă cu care se confruntă la nivel local, mi-am luat angajamentul că, pentru bunul mers al comunei pe care cu mândrie și pricepere dumnealui o administrează, voi interveni în cadrul ședințelor și voi susține în Consiliul Județean un proiect de hotărâre pentru modernizarea drumului județean cu indicativul DJ652B/DN65C, cel care traversează comuna Mischii prin satul Călinești, până la limita cu județul OLT. Proiectul l-am inițiat și susținut încă de la ședința de buget pe care am avut-o cu câteva luni în urmă, astăzi fiind aprobată Documentația tehnico-economică – faza DALI pentru acest obiectiv”, a explicat ieri, Marian Irinei, pe pagina sa de facebook, imediat după şedinţa de CJ. Valorea totală a investiției (inclusiv TVA) este de: 16.351.827,36 lei din care C+M (inclusiv TVA) este de: 13.169.551,51 lei.
Aşa cum bine menţiona şi reprezentantul PNL în CJ Dolj, prin realizarea obiectivului, se vor concretiza o serie de avantaje social-economice precum: dezvoltarea economică și socială durabilă în zonă – crearea condițiilor pentru creșterea investițiilor, condiții decente pentru un transport civilizat, în prezent drumul fiind impracticabil etc. “Tronsonul de drum propus pentru modernizare începe de la desprinderea din drumul național DN 65C, traversează localitatea Călinești, până la km 4+430, la limita/granița cu județul OLT.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate”, a mai spus Marian Irinei.
O altă intervenție pe care a avut-o Marian Irinei în cadrul ședinței de plen a fost legată de o inițiativă pe care a propus-o mai mulţi ani la rând şi anume, ca toți elevii cu rezultate excepționale (media 10) obținute la examenele de evaluarea națională, sesiunea Iunie 2021, precum și la examenul de bacalaureat național, sesiunea Iunie-Iulie 2021, să fie premiați printr-un protocol de cooperare între CJ Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Proiectul a fost votat în unanimitate. “De asemenea, am propus ca, pe viitor, să găsim o soluție de a premia și diriginții elevilor care au obținut aceste rezultate de excepție, precum și profesorii titulari ai materiei la care elevii au luat nota maximă în cadrul acestor examene. Trebuie menționat că, împreună cu colegii mei liberali, am depus o propunere similară de stimulare/premiere a profesorilor, sub forma unui proiect de hotărâre, și în mandantul trecut, însă aceasta nu s-a materializat. Am solicitat astăzi conducerii executive a CJ Dolj, împreună cu colegul meu Alexandru Gidar – consilier județean și inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ca, pe viitor, să formăm o comisie care să găsească o soluție în acest sens pentru anii următori. Salut decizia conducerii de a da curs acestei solicitări”, a subliniat consilierul judeţean.
Pentru transparență decizională și pentru că reprezentantul CJ Dolj e convins că există un interes deosebit al doljenilor în ceea ce privește deciziile luate în cadrul Consiliului Județean Dolj, Marian Irinei a propus tot în cadrul şedinţei de ieri, conducerii executive a Consiliului Județean Dolj și consilierilor județeni ca, începând de la următoarea ședință de plen, ședințele să fie transmise live, pe pagina oficială de facebook a instituției. “Propunerea mea a fost îmbrățișată în unanimitate, atât de conducerea executivă cât și de toți consilierii județeni prezenți, cărora le mulțumesc”, susţine consilierul judeţean Marian Irinei.