Încă un apropiat al lui Donald Trump, în „galaxia inculpaților”

0
868

Investitorul miliardar și fost consilier al lui Donald Trump, Thomas Barrack, a pledat nevinovat de acuzațiile care-l incriminează a fi un agent al unui guvern străin.
Thomas Barrack, în vârstă de 74 de ani, a fost un factor cheie pentru Trump în timpul campaniei sale din 2016.
El a fost acuzat că a făcut lobby ilegal în numele Emiratelor Arabe Unite (EAU) în timpul și după alegeri, precum și că a mințit FBI-ul.
Thomas Barrack și-a depus pledoaria de nevinovat în timpul primei sale înfățișări în fața tribunalului, luni, la New York. Fostul oficial Trump se confruntă cu acuzații federale de conspirație, obstrucționare a justiției și de multiple declarații false către FBI în timpul unui interviu din 2019. El a fost arestat în California săptămâna trecută. La ieșirea de la tribunal, Barrack le-a spus reporterilor: „După cum vă așteptați, sistemul funcționează… veți vedea cu toții că sunt 100% nevinovat”.
Matthew Grimes, fost executiv al companiei lui Barrack, a pledat, de asemenea, nevinovat la acuzațiile de lobby ilegal. Un cetățean din Emiratele Arabe Unite, Rashid Sultan Rashid Al Malik Alshahhi, în vârstă de 43 de ani, acuzat și el, rămâne în libertate.
Cei trei bărbați sunt acuzați că au încercat în mod ilegal să promoveze interesele guvernamentale din Emiratele Arabe Unite prin utilizarea relaţiilor lui Barrack pentru a influența oficialitățile și mass-media.
De asemenea, aceștia ar fi promovat candidatura unui individ agreat de Emiratele Arabe Unite ca ambasador al SUA la Abu Dhabi.
Thomas Barrack, care a ocupat și funcția de președinte inaugural al comisiei lui Trump, a fost prieten cu fostul președinte timp de patru decenii.
Investitorul bogat este cel mai recent fost asistent al lui Trump care se confruntă cu acuzații penale, după fostul președinte al campaniei, Paul Manafort, și fostul avocat al Organizației Trump, Michael Cohen.
Următoarea sa citare în instanță este pe 2 septembrie.
Thomas Barrack este în prezent liber, pentru o cauţiune de 250 de milioane de dolari (180 de milioane de lire sterline), dar trebuie să poarte o brățară electronică GPS la gleznă, să-și restricționeze călătoriile și să respecte un ordin de asediu.