Nem tudom fotbal!

0
203

Alb-albaştrii au fost penibili la Sf. Gheorghe, unde nu şi-au creat nicio ocazie de gol şi meritau să piardă mult mai clar partida cu echipa lui „Geană” Neagoe

Universitatea a poposit în premieră la Sf. Gheorghe, dar avea procentaj maxim în cele patru dueluri anterioare cu Sepsi, trei dintre ele disputate la Braşov. Cu lotul decimat de vânzări şi accidentări, Mangia a recurs la impro-show. Briceag şi-a asumat banda dreaptă, unde juca acum doi ani, Kelic a evoluat în premieră în dreapta tripletei defensive, pentru că Gardoş şi-a confiscat poziţia centrală, Burlacu a apărut vârf împins, post nou pentru el, în timp ce Mihăilă, chiar la debutul în Liga I, a fost folosit atacant dreapta, deşi s-a remarcat în partea opusă. Din aceste permutări a ieşit un joc confuz al Craiovei, previzibil în ofensivă şi ezitant în apărare. Încă din start, lipsa de viteză a lu Kelic a fost penalizată de Prosser, pe o minge provenită tocmai de la portarul Niczuly, însă finalizarea a fost modestă. A doua şansă a gazdelor a fost înlesnită tot de olteni, Gardoş împiedicându-se şi lăsându-l singur pe Tandia, care l-a servit pe Fulop, dar acesta l-a nimerit pe Kelic. A venit apoi rândul lui Bancu să gafeze, dar Pigliacelli l-a blocat imediat pe Tandia. Craiova n-a avut nicio ocazie, Mitriţă fiind abandonat în ofensivă, în condiţiile în care Burlacu a pierdut toate duelurile, iar Mihăilă a fost discret. De partea cealaltă, în prima repriză Sepsi s-a mărginit să aştepte şansele oferite de gafele oaspeţilor, însă nu le-a speculat când au apărut.

Partea secundă a început cu un nou cadou făcut de Tiago Ferreira lui Tandia, dar malianul s-a fâstâcit în faţa lui Pigliacelli şi şi-a dat cu stângul în dreptul. Disperat că elevii săi n-au reuşit să ajungă la poarta adversă în decurs de o oră, Mangia a modificat sistemul, trecând într-un 4-3-3, dar a păstrat „mâna moartă” a echipei, Andrei Burlacu. Nici colegii săi n-au fost mult mai inspiraţi, dar nouarul Craiovei a fost de-a dreptul ridicol în acest joc. Până la urmă, juveţii n-au mai fost iertaţi de Tandia, care a deschis scorul la cea de-a patra ocazie pe care a avut-o. Desprins de lângă Briceag, atacantul de culoare a marcat din careul mic, având la dispoziţie două încercări de a-l învinge pe Pigliacelli. Pe elanul golului şi pe o nouă gafă a lui Gardoş, Sepsi îşi putea majora avantajul, dar Fulop n-a profitat de situaţia ivită. Primul şut pe poarta gazdelor a venit abia în minutul 75 şi a fost unul anemic, al lui Mitriţă. Tot Sepsi a fost mai periculoasă, prin MVP-ul partidei, Ibrahima Tandia, care a ameninţat vinclul de la distanţă, apoi l-a întins pe Pigliacelli. Sepsi merita o victorie mult mai clară, dar a risipit şansele create sau oferite, în timp ce Universitatea nu reuşeşte să marcheze în primele trei meciuri ale sezonului, iar la Sf. Gheorghe nici nu avea cum să o facă, fiindcă nu şi-a creat vreo ocazie. După cum arată şi pe hârtie şi pe teren în acest debut de stagiune, Universitatea pare o candidată serioasă la play-out, decât o pretendentă la podium. Şi nu mai e mult până la dubla cu Leipzig, care se anunţă una de coşmar pentru olteni.