Centrul de Detenţie Craiova oferă forţă de muncă specială necalificată pentru executarea diverselor nevoi edilitare sau diferitelor lucrări în domeniul construcţiilor, agriculturii, săpături, confecţionare ambalaje, confecţiilor textile, cusut încălţăminte, montator subansamble putând prelua un segment al activităţii desfăşurate sau întregul procesul de producţie.
Reprezentanţii Centrului de Detenţie Craiova au subliniat şi câteva din avantajele selectării forţei de muncă din penitenciar. În primul rând, se elimină plata contribuţiilor suplimentare, care se plătesc în mod curent pentru un angajat ( CAS, şomaj, sănătate, cărţi de muncă, fond de risc). De asemenea, se elimină problemele generate de legislaţia muncii ( concedii de odihnă, concedii medicale, contract colectiv de muncă, libere pentru nevoi personale, ore suplimentare).
Un alt avantaj este că în funcţie de regimul de executare a măsurilor educative, activitatea persoanelor private de libertate se poate desfăşura cu sau fără supravegherea personalului centrului. În cazul desfăşurării activităţii sub supraveghere, munca se poate desfăşura într-un grup compact de maxim 20 de persoane, dar nu mai mic de cinci. În caz de intemperii sau alte probleme ce pot sista temporar activitatea (întârzieri în aprovizionare) poate fi sistat temporar şi lucrul cu persoanele private de libertate fără cheltuieli suplimentare din partea angajatorului, se plăteşte doar timpul lucrat, comparativ cu situaţia în care unui salariat îi trebuie acordat în continuare salariul.
Tariful orar este negociabil
Clauzele contractuale sunt negociabile în funcţie de efectivele utilizate, perioade de plată, distanţă, tipul de lucrări De asemenea, în cadrul Centrului de Detenţie Craiova există un atelier de tâmplărie PVC, un atelier de fabricat ambalaje din hârtie şi carton şi un atelier de lăcătuşărie mecanică. Astfel, în cadrul atelierelor se pot executa diverse produse specifice, la preţuri competitive pe piaţă.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Centrului de Detenţie Craiova din str. Bariera Vîlcii nr. 160A, de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00. „Conducerea Centrului de Detenţie Craiova îşi exprimă convingerea că, alături de sprijinul comunităţii locale şi cu implicarea acesteia, poate creşte nivelul şi eficienţa intervenţiei recuperative contribuind astfel la normalizarea relaţiilor sociale şi dezvoltarea continuă a comunităţii locale, bazată pe integrare pe piaţa muncii a tuturor categoriilor sociale în general şi a celor vulnerabile, în particular”, a precizat subcomisar Daniel Barbu, purtător de cuvânt la Centrul de Detenţie Craiova.