20 de chioşcuri din Craioviţa Nouă au fost demolate

0
337

În cursul zilei de ieri, nu mai puţin de 20 de chioşcuri din cartierul Craioviţa Nouă au fost demolate. Autorităţile locale au anunţat că acţiunile continuă şi în următoarele zile când vor fi puse la pământ alte 13 construcţii ilegale. 

Cele 20 de chioşcuri se aflau în zona Poştei din cartierul Craioviţa Nouă şi, potrivit directorului Poliţiei Locale, Tavi Mateescu, se aflau în ilegalitate în sensul că proprietarii lor se întinseseră cu construcţiile mai mult decât era prevăzut în contractele lor de închiriere. „Unii aveau suprafeţe aproape duble faţă de ceea ce aveau în contractele de închiriere. Vă daţi seama că plăteau şi mai puţin la bugetul local. Am avut dispoziţii de demolare emise de Primăria Craiova şi am mers la faţa locului unde am dispus demolarea lor”, a precizat Tavi Mateescu.

Urmează alte 13 construcţii ilegale

Fiind vorba de mai multe chioşcuri, acţiunea de demolare s-a prelungit toată ziua. Dezmembrările au fost făcute de angajaţii RAADPFL Craiova, care au fost tot timpul supravegheaţi îndeaproape de poliţiştii locali, de poliţiştii de la Secţia 5 Craioviţa-Nouă, precum şi de jandarmi. Acţiunea s-a desfăşurat în linişte, potrivit directorului Tavi Mateescu, titularii contractelor de închiriere recunoscându-şi ilegalităţile. Între cfele 20 de spaţii comerciale se aflau mai multe magazine, patiserii şi chiar două restaurante. Autorităţile locale au anunţat totodată că alte 13 chioşcuri, tot din Craioviţa Nouă, vor fi demolate pentru acelaşi motiv, în următoarele zile.