PDL acuză, primarii PSD spun că alegerile s-au desfăşurat în cadrul legal

0
252
Ghencioiu Constantin

Reprezentanţii PDL Dolj au avut o zi plină ieri. Nu pentru că şi-au scos membrii şi simpatizanţii la vot, ci pentru că au depus zeci de plângeri şi contestaţii cu privire la fraudarea votului de USL.

De exemplu, au depus plângere penală împotriva primarilor din Mârşani, Dăbuleni şi Bistreţ, respectiv Ghencioiu Constantin, Drăgoi Marin şi Antonie Cristiana, pe care îi acuză de faptul că au luat date personale, inclusiv CNP, de la sute de persoane, pentru a le utiliza la completarea cererilor de vot cu urna mobilă, fără motive întemeiate sau pentru completarea listelor de vot suplimentare. Plângerea a fost depusă şi înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cu nr. 1 din 28.07.2012.

Cei trei primari neagă acuzaţiile aduse de cei de la PDL şi spun că nu au nici-o legătură cu listele suplimentare sau cu depunerea de cereri pentru urna mobilă. „Eu am o nelămurire: de unde ştiu pedeliştii că se fraudează alegerile la Mârşani? De acasă de la ei? Pentru că nu i-am văzut pe aici! Eu nu am treabă cu listele suplimentare sau cu depunerea de cereri pentru urna mobilă. Eu sunt primarul comunei Mârşani, sunt organizator al acestor alegeri şi trebuie să mă asigur că totul se va derula în cadrul legal. Acuzaţiile unora care nu lasă cetăţenii să iasă la vot nu mă interesează”, a declarat Constantin Ghencioiu, primarul comunei Mârşani.