Premierul amenință PSD şi îşi laudă mandatul!

0
655

Premierul Florin Cîţu a declarat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că social-democraţii îl consideră „cel mai mare inamic al lor”, dar le-a transmis că nu vor scăpa de el deoarece „a tranşat” alegerile din interiorul PNL. Tonul folosit de premier de la tribuna Parlamentului a fost agresiv și acuzator. Florin Cîțu nu a explicat nimic din ceea ce i s-a reproșat în textul moțiunii de cenzură.

Premierul Florin Cîțu i-a amenințat pe cei din PSD că, după alegerile din PNL, le va fi și mai rău. În același timp, însă, Cîțu pare să-i fi transmis un mesaj și actualului președinte al PNL, Ludovic Orban, atunci când a afirmat că a tranșat alegerile din PNL. Cu alte cuvinte, Cîțu pare a ști deja că va fi viitorul lider al liberalilor.

După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi„, a afirmat Florin Cîţu.

Dragi români, economia a trecut cu bine peste cea mai mare criză din ultima sută de ani. Dar ce a făcut PSD în tot acest timp? A sabotat din Parlament, a atacat în spațiul public, toate acțiunile Guvernului. Mai țineți minte că trompetele PSD-iste amenințau că va fi foamete? Că economia va fi în colaps? Ați panicat românii și atât! Cereți-vă scuze românilor! I-ați mințit! I-ați manipulat!’, a mai spus premierul.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu, după ce i-a îndemnat din nou pe cei din PSD să își ceară scuze, a declarat că românii sunt mai fericiți, argumentul fiind datele Eurostat care arată că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE.

„În trimestrul 4 din 2020, cea mai mare creștere din UE. Trimestrul 1, 2021, printre cele mai mari creșteri din UE. Acestea sunt cifre date de Eurostat. Rata inflației este cea mai mică decât în orice altă perioadă în care România era guvernată de socialiști, iar dobânzile la fel.

Cred că e momentul să vă cereți scuze de la românii care au credite. Ați forțat IRCC în loc de ROBOR și acum românii plătesc mai mult, îi îndemn pe români să meargă la sediul PSD să ceară banii în plus.

Am schimbat total paradigma în ceea ce privește paradigma bugetară. Am alocat sume record în ultimii zece ani și așa va rămâne. Guvernul crește împrumuturile doar pentru investițiile care au un impact pozitiv în viitor. Cheltuielile care ajung direct în buzunarele sinecuriștilor PSD nu sunt bani de investiții. Împrumuturile luate prin PNRR sunt doar pentru investiții”, a declarat premierul (…). ,,Datele Eurostat arată că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE. Puterea de cumpărare crește, iar românii sunt mai fericiți.”, a mai spus Cîțu.