Construirea noului Spital de Pediatrie al Craiovei, în linie dreaptă

1
554
Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova susţine într-o postare pe facebook că suntem cu un pas mai aproape de construirea noului Spital de Pediatrie al Craiovei. Studiul de prefezabilitate înaintat Primăriei Craiova urmează să fie supus în cursul zilei de astăzi avizării în cadrul unei Comisii Tehnico-Economice și apoi să fie aprobat în ședință de Consiliu Local.
Noul spital, în suprafață construită desfășurată de 31759 mp², presupune construirea de noi corpuri de clădiri, dar și reabilitarea vechiului sediu al Maternității Filantropia. “În cadrul noului spital se vor regăsi: sector de spitalizare continuă, spitalizare de zi, chirurgie de zi, zonă de îngrijire ambulatorie, zonă de servicii diagnosticare și tratament. Spitalul va avea și un compartiment de primiri urgențe, bloc operator cu 6 săli, serviciu de Anestezie și Terapie Intensivă și funcțiuni conexe.
De asemenea, se va crea un centru dedicat pentru mamă și copil, cu sector de spitalizare, bloc de nașteri, secție de pediatrie, neonatologie, ATI și obstetrică-ginecologie.
Valorea estimată a investiției este de 48.750.000 euro, fără TVA. Ne dorim finanțarea acestui obiectiv de investiții din fonduri europene, prin mecanismul de redresare și reziliență. De asemenea, acest obiectiv de investiții este eligibil și în cadrul Programului Operațional de Sănătate”, a explicat edilul Craiovei.

1 COMENTARIU

Comments are closed.