Rețeaua jurnaliștilor de mediu

0
411

O rețea de jurnaliști de mediu, animați de valorile ecologiste – aceasta este ținta pe care și-o propune un ONG care desfășoară diverse activități pentru protejarea mediului. Se începe simplu: prin lansarea unui concurs pe teme de ecologie la care sunt invitați jurnaliști, reporteri și chiar studenți care sunt pasionați de acest subiect.

Potrivit organizatorilor, concursul „Jurnalism eco pentru un mediu curat” are scopul de a promova modele de urmat în domeniul protecției mediului înconjurător și conservării resurselor planetei. Din acest motiv, se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de ECOTIC, de-a lungul timpului, și sunt adresate publicului de toate vârstele, dar, în primul rând, jurnaliștilor. “Lansăm acest concurs din dorința de a populariza cu sprijinul mass-media proiecte și inițiative menite să stimuleze creativitatea comunităților locale în domeniul protecției mediului. Considerăm că evidențierea bunelor practici, puțin cunoscute publicului larg, va contribui la dezvoltarea unei atitudini pro-active a românilor în direcția îmbunătățirii factorilor de mediu și utilizării eficiente a resurselor”, a declarat Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

știgătorii vor fi desemnați în septembrie

Până pe data de 14 septembrie, jurnaliști, reporteri sau chiar studenți la facultăți de profil din România sunt invitați să se implice în protecția mediului înconjurător prin transmiterea de materiale video și materiale scrise, însoțite de fotografii relevante, pe adresa jurnalism@ecotic.ro. Organizatorii precizează că subiectele vizează exemple pozitive dezvoltate de companii, instituții de învățământ, ONG-uri, instituții publice sau comunități locale, precum plantări, ecologizări, proiecte de colectare de deșeuri reciclabile și inițiative de prevenire a risipei, printre altele. Cele mai bune și inovatoare zece materiale –dintre care cinci video și cinci scrise – alese de un juriu format din experți în protecția mediului și jurnaliști vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe website-ul ECOTIC. Câștigătorii vor fi aleși prin votul publicului, fiind acordate două premii, câte un premiu pentru fiecare categorie: un aparat foto pentru categoria material video și un laptop pentru categoria material scris. Premierea va avea loc în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a X-a.