Pe întreaga perioadă a vacanţei de vară, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduieşte o expoziţie de postere dedicate lui Gogu (George) Constantinescu – academician, inginer, arhitect şi cercetător român de anvergură mondială născut la Craiova, în 1881. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, în 2018, a unui veac de la emiterea Teoriei sonicităţii de către aceasta.
«Posterele au fost realizate de elevii care au participat la Concursul Şcolar Judeţean de Inventivitate şi Creativitate în Ştiinţă şi Tehnologie – CICREST, organizat şi desfăşurat în luna iunie 2018 de Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja” din Craiova, în colaborare cu instituţia noastră, Asociaţia Generală a Inginerilor din România – Sucursala Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic Dolj», precizează reprezentanţii bibliotecii.
Cu peste 190 de brevete de invenţii înregistrate de-a lungul vieţii sale, Gogu Constantinescu este unul dintre cei mai prolifici inventatori români din toate timpurile. Printre ideile sale cele mai cunoscute se numără un dispozitiv de perforare a rocilor, un sistem de sincronizare a mitralierelor cu elicele avioanelor de vânătoare folosite de britanici în Primul Război Mondial şi un strămoş al transmisiei automate cu variaţie continuă de astăzi.