Polițiștii doljeni și bulgari acționează împreună la „frontiera albastră”

0
511

În perioada iulie – septembrie 2014, ca în fiecare an în sezonul estival, poliţiştii doljeni şi cei din Vidin desfăşoară activităţi comune care au drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii români care aleg să îşi petreacă concediile în staţiuni de pe teritoriul bulgar. Acest gen de activităţi se desfăşoară în zonele care converg frontierei comune româno-bulgare, urmărindu-se creşterea securităţii traficului rutier, respectiv prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea prevederilor legale şi în special nerespectarea regimului legal de viteză. „Poliţiştii români şi bulgari au în vedere verificarea şi depistarea în trafic a vehiculelor care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislația din ambele state pentru circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii doljeni care se vor afla pe teritoriul Bulgariei vor acorda sprijin colegilor bulgari în verificarea documentelor cetăţenilor români şi autovehiculelor înmatriculate în România, urmând ca în acelaşi mod să acţioneze şi poliţiştii bulgari angrenaţi în activităţile de pe teritoriul ţării noastre”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj. Astfel de acţiuni au o importanţă deosebită pentru schimbul de experienţă şi bune practici realizat între poliţiştii români şi bulgari, dar şi pentru informarea cetăţenilor români participanţi la trafic.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, indiferent pe teritoriul cărui stat se află. Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

‘>ţat reprezentanţii IPJ Dolj.

�O ax�� 0R� pan>ţiei I-a Civilă, Secţiei II-a Civilă şi Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal se vor defăşura tot în noua locaţie.  Procedurile de citare pentru dosarele aflate în curs de judecată se vor reface corespunzător. Potrivit reprezentanţilor instanţei, aceste modificări au loc pentru că s-a demolat una din clădirile Tribunalului Dolj, iar cea în care se află arhiva curentă a instituţiei trebuie eliberată în vederea realizării investiţiei „Extindere sediu Tribunalul Dolj”.