Candidat ALDE la Primăria Craiova: ” Nu vreau două Craiove în acelaşi oraş”

0
288

Anisoara-ALDE-300x248ANIȘOARA STĂNCULESCU, Candidat ALDE la Primăria Craiova:

 ” Nu vreau două Craiove în acelaşi oraş. Voi acorda, ca  primar, atenţia cuvenită tuturor zonelor şi tuturor locuitorilor din Bănie

 Un oraş nu poate progresa rapid doar cu investiţii în modernizarea câtorva zone ale oraşului.

Prin Proiectul ALDE vor fi eliminate discrepanţele semnificative existente între cartierele oraşului în ceea ce priveşte accesul la utilităţi şi infrastructură ( sistemele de alimentare cu apă, canalizare, colectarea, reciclarea şi depozitarea deşeurilor; siguranţa în alimentarea cu apă potabilă a oraşului, locuri de parcare, străzi şi alei secundare,  spaţii verzi, curăţenie / ecologizare, mijloace moderne de transport; siguranţă pe stradă şi în mijloacele de transport, iluminat public, semaforizare,etc).

Un oraş cu adevărat european trebuie să aibă grijă de toţi cetăţenii săi şi de toate comunităţile sale. Nu este normal, de exemplu, să mai existe în Craiova străzi precum Fermierului din Brestei, Siretului sau Muntenia din Catargiu şi încă destule altele, unde cetăţenii sunt obligaţi să ”înoate” în noroaie atunci când vor să plece sau să ajungă acasă.

Rezolvând cu prioritate problemele acestor oameni rezolvăm o problemă de identitate a oraşului.

Deasemenea, prin proiectul nostru pentru Craiova vom pune în aplicare o  strategie mai eficientă pentru combaterea, în toate zonele, a fenomenelor de risc specifice (creşterea criminalităţii, infracţionalităţii, delicvenţei juvenile, prostituţiei, cerşetoriei, consumului de droguri) la nivelul oraşului. Nu vrem să se mai vorbească despre Craiova ca un oraş împărţit în zone sigure şi  zone mai puţin sigure.

Nici din perspectiva sănătăţii publice nu vrem să mai avem un oraş împărţit în două. Sănătate publică înseamnă şi un oraş capabil să aibă grijă de toţi cetăţenii săi. Toţi craiovenii trebuie să aibă acces la servicii de asistenţă medicală de calitate.

Incluziunea socială a persoanelor vulnerabile (bătrâni, şomeri, persoane cu dizabilităţi), a grupurilor dezavantajate (cu accent pe educarea şi integrarea romilor) şi reducerea sărăciei vor fi deasemenea priorităţi ale ALDE pentru Craiova.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ