Prinţul Charles se întâlneşte astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis

0
126

gethumb.detailsPreşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles de Wales, a anunţat, ieri, Administraţia Prezidenţală. Întrevederea are loc la ora 15.40, potrivit sursei citate.

Preşedintele Iohannis nu este la prima întâlnire cu Prinţul Charles, care vizitează destul de des România. În mai, anul trecut, preşedintele spunea despre Prinţul Charles că este “un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume”. “Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său”, a scris Iohannis pe Facebook.

Tot atunci, potrivit unui comunicat de presă, Prinţul de Wales a mulţumit României pentru contribuţia în teatrele de operaţii şi în combaterea terorismului internaţional, ambele părţi exprimând îngrijorarea pentru evoluţiile din vecinătatea estică a României şi în special din Ucraina. În finalul întâlnirii, Prinţul Charles i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis invitaţia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţie pe care acesta a acceptat-o.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov. De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011, 2012 şi 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.