Festival de erori şi de goluri la Torino! România pierde amicalul cu Ucraina

0
126

România a pierdut, scor 3-4 cu Ucraina, cel mai important test înainte de Euro 2016, într-un meci în care apărarea a fost ridiculizată de vedetele Yarmolenko şi Konoplyanka.

Tricolorii au început mai bine meciul de pe “Stadio Olimpico” din Torino şi au lovit în minutul 23, Torje înscriind după o minge întoarsă în spate de Keşeru. Până la pauză ucrainenii, calificaţi şi ei la marele bal, au revenit pe tabelă. Shevchuk a centrat, iar Zozulya a profitat de lipsa de reacţie a apărătorilor noştri centrali.

Băieţii lui Iordănescu au fost de nerecunoscut în debutul părţii secunde. Cu doar două goluri încasate în drumul spre Euro, România a capotat de trei ori într-un sfert de oră. Zinchenko (48), după o mare eroare a lui Chiricheş, Konoplyanka (54) şi Yarmolenko (59), după o altă eroare de proporţii, de astă dată a lui Maxim.

Alibec (74), dintr-o lovitură liberă. şi Stanciu (84), cu un şut din suprafaţa de pedeapsă, au stabilt scorul final. La ambele reuşite a  “contribuit”şi goalkeeperul Piatov, învins de fiecare dată la colţul scurt. România nu mai pierduse de 15 partide, mai exact de la un 1-2 cu Algeria, în iunie 2014.

  • România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Filip (Raţ 46) – Pintilii, Prepeliţă (Hoban 60) – Torje (Popa 69), Sânmărtean (Maxim 57), B. Stancu (Stanciu 79) – Keşeru (Alibec 57).
  • Ucraina: Piatov – Fedetskyi (Butko 46), Khacheridi (Kucher 46), Rakitskyi, Shevchuk (Karavaev 71) – Stepanenko, Syrodchuk (Rotan 67), Rybalka (Zinchenko 46) – Yarmolenko, Zozulya (Seleznyov 46), Konoplyanka.

Acesta a fost al doilea amical al României în Italia, după remiza la 1 cu RD Congo. Pănă la debutul la Euro, în 10 iunie, cu Franţa, tricolorii vor mai juca un joc test, vineri, la Bucureşti, cu Georgia.