Candidaţii la Primăria Craiova, provocaţi de patronate

0
430

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) a organizat zilele trecute, la Centrul Multifuncţional din Craiova, o masă rotundă cu tema „Viitorul primar al municipiului în dialog cu organizaţiile patronale judeţene”.  Au fost invitaţi să participe toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului Craiova, reprezentanţii organizaţiilor patronale din judeţul Dolj şi mass-media locală şi centrală. Au onorat invitaţia şase candidaţi din nouă. Primarul în funcţie, Lia Olguţa Vasilescu, tânărul Arthur Andriţoi din partea PND şi deputatul Florentin Gust, din partea PSRO, au fost declaraţi absenţi, iar discuţiile au continuat doar cu cei şase candidaţi: Dan Cherciu, Mircea Năstase, Pavel Badea, Constantin Miereanu, Ionel Pană şi Horaţiu Buzatu.dezbatere

Acţiunea se desfăşoară la nivel naţional, în 12 capitale de judeţ. Zilele trecute a venit rândul Craiovei. Oamenii de afaceri din Oltenia, care fac parte din organizaţiile patronale aflate sub umbrela UNPR-ului, s-au întâlnit la Craiova, la Centrul Multifuncţional, cu şase candidaţi, din nouă, la primăria municipiului Craiova pentru a discuta modul în care ar trebui să se dezvolte mediul de afaceri în regiunea noastră, perspectivele şi provocările perioadei următoare, în contextul în care un mare agent economic a solicitat recent, în SUA, infrastructură mai bună, pentru un business de calitate. Scopul întâlnirii a fost de a realiza un dialog constructiv între candidaţii la funcţia de primar al municipiului Craiova şi organizaţiile patronale din judeţ. Birocraţia redusă, facilităţi deosebite pentru cei care investesc, dialog permanent între administraţie şi organizaţiile patronale sunt elemente importante pe care companiile le apreciază în mod deosebit.  „Mulţumesc candidaţilor la Primărie că au acceptat să vină, mulţumesc şi domnului preşedinte al UNPR care a avut iniţiativa acestui demers care se desfăşoară în marile oraşe din ţară, ieri (n.r. marţi) a fost la Cluj şi înainte la Satu Mare. Cu siguranţă atât o administraţie locală cât şi reprezentanţii mediului de afaceri au, considerăm noi, în egală măsură, interesul ca economia municipiului să se dezvolte armonios în concordanţă cu specificul economic al oraşului, într-un mediu propice de afaceri”, a subliniat vicepreşedintele UNPR, Marin Viorel Dica.dezbatere (2)

Două comisii pe lângă administraţia locală

Au existat o serie de reguli. Durata întâlnirii a fost de două ore. Nu au fost admise dispute politice între candidaţi şi nici discursuri electorale. Dialogul şi întrebările au fost strict legate de evoluţia mediului de afaceri şi a celui economic din municipiu. Ordinea de aşezare a candidaţilor pe locuri dar şi cea în care vor intra în dialog a fost stabilită prin tragere la sorţi. “Pentru început aveţi trei minute fiecare ca să vă prezentaţi strategia în ceea ce priveşte conlucrarea cu patronatele. Trebuie să înţelegeţi că există organizaţii patronale cu care trebuie să conlucraţi. Întâlnirea aceasta face parte dintr-o acţiune mai vastă la nivel naţional, în 12 capitale de judeţ din România facem acest format. La Craiova, pentru noi, este foarte important ca viitoarea administraţie locală să aibă deschidere în colaborarea cu noi. Avem o propunere importantă şi anume înfiinţarea a două comisii pe lângă administraţia locală, una de monitorizare a achiziţiilor publice, o problemă care în România a fost foarte mediatizată şi a stârnit multe controverse, iar a doua comisie este cea de dialog economic, vrem ca patronii să nu fie chemaţi numai de sărbători pentru a sponsoriza activităţile administraţiilor locale, ci vrem să fie chemaţi şi atunci când se iau decizi importante legate de economia oraşului Craiova. Să ne expuneţi punctele din programul dumneavoastră…”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian.