Universitatea din Craiova şi-a deschis, ieri, porţile pentru a le prezenta absolvenţilor de liceu oferta educaţională. Evenimentul, intitulat sugestiv „Zilele Porţilor Deschise – 2014”, se desfăşoară inclusiv astăzi, până la ora 17.00, în Holul Central al instituţiei de învăţământ superior. În acest fel, elevii din anii terminali au posibilitatea să afle mai multe detalii despre modul în care va fi organizată admiterea la facultatea aleasă, de ce documente au nevoie pentru a-şi întocmi dosarul de înscriere, precum şi numărul de locuri, taxele de înscriere şi de studiu. De asemenea, reprezentanţii Universităţii din Craiova le oferă viitorilor studenţi şi detalii referitoare la cum arată campusurile în care vor fi cazaţi sau posibilităţile de angajare după absolvirea facultăţii.
Toţi cei care au trecut sau vor trece pragul Universităţii din Craiova astăzi vor intra în posesia unor materiale informative, menite să le ofere informaţii detaliate cu privire la oferta educaţională a fiecărei facultăţi. 2.880 de locuri la licenţă şi peste 1.600 de locuri la master pune la bătaie şi anul acesta Universitatea din Craiova.
“Universitatea din Craiova este una performantă”
Prezent, ieri, la deschiderea evenimentului, rectorul Universităţii din Craiova, Dan Claudiu Dănişor, a spus că instituţia de învăţământ superior pe care o conduce are mai multe parteneriate cu mari companii „pentru a le oferi oameni pregătiţi care să răspundă cerinţelor impuse”. «Universitatea din Craiova a început astăzi (n.r. – joi, 29 mai) acţiunea intitulată „Zilele Porţilor Deschise”. Instituţia noastră are porţile deschise nu numai zilele acestea, ci s-a deschis în ultimul timp mult mai mult către mediul social. Avem un parteneriat activ cu mediul de afaceri, cu Inspectoratele Şcolare din Regiunea Olteniei, pentru că vrem să oferim studii care contează pe piaţa muncii, care să fie cu adevărat valorizante pentru copiii din această regiune. Universitatea din Craiova este una performantă şi asigură apoi un grad foarte ridicat de angajabilitate pe piaţa muncii. Am făcut în ultima vreme toate demersurile pentru ca programele noastre de învăţământ să fie conectate la necesităţile pieţei muncii. Avem un parteneriat cu toţi oamenii de afaceri, cu toate marile întreprinderi din zonă, pentru ca programele noastre să răspundă cerinţelor pe care ei le impun. Avem aceste parteneriate pentru că noi vrem să oferim acele persoane pregătite care să răspundă cerinţelor pe care angajatorii le au. Nu vrem să facem învăţământ de dragul învăţământului, ci vrem să facem învăţământ pentru ca România să fie mai prosperă, pentru ca generaţia următoare să trăiască mai bine într-o ţară dezvoltată care merită statutul de membră a Uniunii Europene”, a afirmat rectorul Universităţii din Craiova, Dan Claudiu Dănişor.
Universitatea din Craiova pune la bătaie în acest an 2.880 de locuri la licenţă şi peste 1.600 de locuri la master. Examenul de admitere va fi scris la Facultatea de Drept şi la facultăţile cu program vocaţional, iar la celelalte specializări se va intra pe baza mediei de la Bacalaureat şi din liceu.