Răniţi grav în accidente rutiere

0
131

Două persoane au fost rănite grav şi alte câteva au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu răni uşoare, în urma accidentelor petrecute duminică şi în noaptea de duminică spre luni, un TIR şi un autoturism răsturnându-se. În două cazuri vina pentru producerea accidentelor a aparţinut şoferilor vitezomani.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, primul accident grav s-a petrecut duminică, în jurul orei 13.00, pe DJ 561 A, în afara localităţii Urzicuţa. Constantin Poenaru, de 58 de ani, din Craiova, în timp ce conducea cu viteză excesivă un autoturism Opel Astra, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă prin dreapta şi s-a răsturnat pe câmp. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a Silviei Cismaru, de 78 de ani, din comuna Siliştea Crucii, diagnosticată cu fractură cap radial dreapta fără deplasare, fractură 1/3 distolă diafiză humerală dreapta, şi rănirea uşoară a Stelei Poenaru, de 57 de ani, din Craiova, care s-a ales cu traumatism cranio-cerebral mediu coloană cervicală, ambele pasagere în autoturism. Pe numele conducătorului auto au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00.40, pe Calea Severinului, din Craiova, Mădălina Trican (23 de ani), din localitate, în timp ce conducea un autoturism Ford, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi, părăsind partea carosabilă către stânga, s-a izbit de un stâlp din beton al reţelei de iluminatul public stradal. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui Octavian Buzatu, de 25 de ani, tot din Craiova, (fractură cu deplasare 1/3 medie a diafizei radiale şi cubitale stâng), rănirea uşoară (TCC minor, TCF minor, contuzie toracică) a conducătoarei auto, precum şi a Mihaelei Nicola, de 23 de ani, din Craiova (contuzie toracică), toţi ocupanţi ai autoturismului. Şi şoferiţa Fordului este cercetată penal pentru vătămare corporală din culpă.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 02.00, pe DN 65, în comuna Pieleşti, Traian Olteanu, 42 de ani, din comuna Scăeşti, în timp ce conducea ansamblul rutier format din cap tractor ce tracta o semiremorcă, pe fondul oboselii, într-o curbă la stânga a adormit la volan, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers spre dreapta şi s-a răsturnat pe partea dreaptă, parţial pe banda 1 de mers a drumului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, fără a rămâne internat.