Stadionul „Extensiv”, scos la licitaţieStadionul „Extensiv”, scos la licitaţie

0
318

Suma solicitată pentru arena care a găzduit în ultimii ani meciurile Ştiinţei este de 5 milioane de euro

2Stadionul „Extensiv” din Craiova, pe care a jucat în acest sezon CS Universitatea Craiova, a fost scos la licitaţie de lichidatorul judiciar, respectiv Prest Insolv Sprl, pentru a acoperi prejudiciul produs bugetului de stat de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu, proprietarii complexului din Parcul Romanescu. Preţul de pornire la licitaţia publică cu strigare este de aproximativ 5 milioane de euro, iar data de începere a licitaţiei este 30 martie.

Cum stadionul „Ion Oblemenco” nu este încă finalizat, ca şi arena de atletism din preajmă, „Extensivul” este unica locaţie din Bănie care poate organiza meciuri de Liga I. Stadionul „Electroputere”, din Valea Roşie, este în stare de degradare, el mai găzduind doar antrenamentele unor grupe de juniori.

Stadionul „Extensiv” a fost închiriat de Primăria din Bănie pentru CS Universitatea Craiova, în baza contractului de asociere dintre cele două părţi, încheiat în 2013, care prevede ca municipalitatea craioveană să asigure condiţii de joc şi de antrenament echipei de fotbal. Dacă se va vinde, noul proprietar va trebui să respecte contractul de închiriere încheiat cu municipalitatea.

În acest moment, prima echipă a Ştiinţei nu poate evolua pe „Extensiv”, deoarece meciurile din play-off se dispută în nocturnă, însă stadionul este utilizat de echipa satelit a clubului, care joacă în Liga a III-a. Clubul din Bănie intenţionează să păstreze în închiriere baza „Extensiv” pentru echipa a doua şi după ce noul „Ion Oblemenco” va fi inaugurat.

Echipa lui Mulţescu se antrenează în 3 locaţii

În acest moment, echipa antrenată de Gigi Mulţescu se antrenează în 3 locaţii, cea mai des folosită fiind cea din preajma Aeroportului din Craiova. Anul trecut, la marginea Craiovei, pe fosta bază „Aripile”, Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat o bază sportivă modernă, cu două terenuri de dimenisuni normale, unul cu iarbă, altul artificial, dar acestea nu pot fi utilizate deocamdată şi pentru competiţii. Acolo se antrenează echipa din Liga I, „satelitul”, cât şi grupele de juniori ale Clubului Sportiv Universitatea. Totodată,  Ivan şi compania s-au pregătit şi pe terenurile cantonamentului de la Lunca Jiului. Acestea au fost date în folosinţă, însă clădirea care servea ca locaţie de cantonament şi pe vremea Craiovei Maxima nu a fost încă renovată, după ce fostul „chiriaş”, Adrian Mititelu, a lăsat-o într-o stare deplorabilă. Ea urmează să fie refăcută anul acesta, după aprobarea bugetului.

Baza aparţinea fraţilor Nicu şi Eugen Mihăilescu

Baza sportivă Extensiv, pe care au evoluat, de-a lungul timpului, echipele Jiul IEELIF Craiova, Extensiv Craiova, urmaşa acesteia, FC Craiova, dar şi echipa lui Mititelu, FCU Craiova, cât şi CS Universitatea Craiova, aparţinea fraţilor Nicu şi Eugen Mihăilescu. Baza aflată în vecinătatea Parcului Nicolae Romanescu are aproximativ 40.000 de metri pătraţi şi conţine: terenul de joc cu două tribune şi o peluză, care însumează 6.000 de locuri, dar şi alte dependinţe, inclusiv clădirea în care se află vestiarele şi sala de conferinţe, separată de terenul de joc.

Condamnaţi în 2014 la câte 4 ani de puşcărie pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului Extensiv Craiova, au obţinut eliberarea condiţionată în urmă cu un an. Baza sportivă „Extensiv” este scoasă la vânzare pentru a se recupera prejudiciul produs bugetului de stat.

În cupele europene, pe „Ion Oblemenco” sau la Târgu Jiu

În acest sezon, CS Universitatea Craiova nu va mai disputa niciun meci la Craiova, iar pentru stagiunea următoare, inclusiv pentru cupele europene, clubul din Bănie va declara ca arene „de casă”, stadionul „Ion Oblemenco” şi arena „Municipal” din Târgu Jiu, care are şanse mari să fie finalizată înaintea celei din Bănie, fiind mult mai mică (circa 12.000 de locuri). Stadionul din Târgu Jiu are şi avantajul de a-şi fi păstrat suprafaţa de joc în timpul reconstrucţiei.