Reţinut pentru contrabandă cu ţigări

0
80

mascatiPoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj au introdus în arestul Inspectoratului, pe bază de ordonanţă de reţinere, marţi, 28 martie a.c., un bărbat de 63 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Bărbatul a fost ridicat în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii craioveni într-un dosar în care se fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, în cursul zilei de marţi, 28 martie a.c., au fost puse în executare o serie de mandate de percheziţie într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel că oamenii legii au descins la o locaţie din municipiul Craiova şi alte trei din municipiul Slatina, judeţul Olt, una din acestea fiind punctul de lucru al unei societăţi comerciale.

tigariÎn cadrul acestor activităţi, la locuinţa lui Stelian Cîrstea, de 63 de ani, au fost identificate 426 de pachete ţigări de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal românesc sau cu timbru de marcaj din Ucraina, iar la locuinţa lui Ionuţ Doru B., de 32 de ani, din Craiova, au fost găsite mai multe pachete de ţigări, tot fără timbre de marcaj fiscal românesc. Ţigările au fost confiscate şi au fost predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului. După ce a petrecut noaptea de marţi spre miercuri în arestul IPJ Dolj, ieri, Stelian Cîrstea a fost pus în libertate, sub control judiciar, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Oamenii legii continuă cercetările în acest dosar.