„Ziua Porţilor Deschise” la Jandarmeria doljeană

0
252

Peste 700 de elevi şi preşcolari au trecut, ieri, pragul celor două unităţi de jandarmi din Craiova, care au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, o altă manifestare cuprinsă în programul dedicat aniversării a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au continuat şi ieri seria activităţilor înscrise în programul dedicat aniversării a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Astfel, la sediul celor două unităţi din Craiova, de la ora 08.00, aproximativ 50 de jandarmi din cadrul IJJ Dolj şi GJMb Craiova au participat la activitatea de donare de  sânge în punctul de colectare special amenajat în cazarma proprie. De la ora 10.00, cele două unităţi de jandarmi au fost gazdele a peste 700 de elevi şi preşcolari din mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar, din municipiul Craiova. Toţi cei care au trecut pragul celor două unităţi de jandarmi au avut posibilitatea să viziteze Biserica, Sala Tradiţiilor şi alte spaţii în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, au fost amenajate mai multe ateliere unde a fost expusă o parte din tehnica din dotare folosită în îndeplinirea misiunilor curente şi cea din dotarea structurilor antiteroriste, trusele criminalistice, tehnica de comunicaţii şi autovehiculele din înzestrare. În plus, spre încântarea celor mici, au fost pregătite şi prezentate mai multe exerciţii demonstrative constând în dresajul câinilor de serviciu şi exerciţii de autoapărare.