Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol: “Testarea copiilor de două ori pe săptămână face diferenţa între a închide şcoala şi a o ţine deschisă”

0
141
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a afirmat, sâmbătă, la Digi24, că testarea copiilor de două ori pe săptămână face diferenţa între a închide şcoala şi a o ţine deschisă, menţionând că prin această metodă pot fi oprite focarele de Covid-19 din școli, relatează News.ro, citat de G4Media.ro.

“Dat fiind faptul că la nivelul şcolilor încă nu putem să spunem că există un grad foarte mare de afectare, sunt numai o parte dintre şcoli care au avut mai multe cazuri, peste trei cazuri într-o clasă, seriozitatea testării copilului, utilizând acele teste pe care fiecare părinte le-a primit pentru a le utiliza la domiciliu, este esenţială. Acest mecanism prin care se încearcă prin testare să se depisteze copiii care sunt posibili infectaţi şi aceştia să nu meargă la şcoală, va limita substanţial apariţia de focare în şcoli şi deci învăţământul se poate desfăşura în sistem normal, în formă fizică”, a precizat Adriana Pistol. Oficialul a mai  afirmat: “Considerăm că utilizarea acestor teste de două ori pe săptămână face diferenţa între a închide şcoala , ceea ce copiii noştri nu prea mai agreează, şi a o ţine deschisă. Ei au nevoie de socializare, ei au nevoie să comunice unii cu ceilalţi, prin această metodă de screening putem să oprim apariţia focarelor”. În acelaşi timp, Adriana Pistol îi mai sfătuieşte pe părinţi ca, atunci când vin de la serviciu, să se spele pe mâini, să îşi schimbe hainele înainte de a intra în contact cu copiii, precizând că igiena personală este foarte importantă în a-i feri pe aceştia de infecția cu noul coronavirus.