Meciul de rugby România – Belgia, programat la Craiova, nu se mai joacă

0
357

Programat pe 7 februarie, la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemeco”, meciul de rugby dintre România şi Belgia, din ultima etapă a ediţiei 2020 a Rugby Europe Championship nu va mai avea loc. Rugby Europe a anunţat că Federaţia Belgiană de Rugby a informat oficial că autorităţile belgiene nu permit echipei naţionale de rugby să călătorească în România, din cauza pandemiei.

Meciul de rugby trebuia să se joace duminică, de la ora 11.15, pe “Ion Oblemenco”, după ce în seara precedentă arena din Bănie ar fi găzduit derby-ul din Liga I, Universitatea Craiova – Dinamo.

Colegiul Director al Rugby Europe se va reuni zilele următoare pentru a lua o decizie legată de acest meci şi de implicaţiile pe care le are în desfăşurarea viitoare a competiţiei, informează Federaţia Română de Rugby.

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situaţiei sanitare, fiind stabilit a se disputa pe 7 februarie 2021. În această etapă, pe lângă meciul România – Belgia, mai sunt programate a se  disputa Georgia – Rusia şi Spania – Portugalia.