Igen, Craiova

1
400

Alb-albaştrii a avut o prestaţie destul de bună contra maghiarilor de la MTK Budapesta, contra cărora s-au impus cu 2-0

În primul amical din cel de-al doilea stagiu de pregătire înAntalya, Universitatea Craiova a câştigat cu 2-0 în faţa echipei maghiare MTK Budapesta (locul 5 în prima ligă). Alb-albaştrii au avut o exprimare mai coerentă decât în amicalele anterioare, chiar dacă au fost lipsiţi de Ivan, Mateiu şi Vătăjelu, convocaţi la selecţionata divizionară. Asta în  condiţiile în care şi adversarul a fost unul destul de modest, sub nivelul Ligii I. Totuşi, disputa a fost una destul de echilibrată, ambele echipe făcând greşeli majore pe faza de construcţie, numai că Universitatea a şi speculat gafele adversarilor. Nuno Rocha a deschis scorul în debutul partidei, reluând cu capul o centrare de pe dreapta a lui Băluţă. Până la pauză, MTK putea egala, dar şutul lui Nikacs a nimerit transversala. Bancu şi Nuno Rocha au trimis neglijent la adversari două pase în preajma careului lui Straton, însă fazele au fost rezolvate fără a se ajunge la ocazii de gol. Bancu putea specula şi el o degajare din afara careului a portarului maghiar, dar şutul său de la 40 de metri n-a prins spaţiul porţii goale.

În partea secundă, maghiarii au fost mai incisivi, dar au avut doar o ocazie importantă, un şut pe colţul scurt respins de Straton, în timp ce Herghelegiu a ratat două şanse clare de gol, la una dintre ele nimerind bara din dreapta lui Hegedus. Surprinzător, deşi era vorba de un meci amical, antrenorul Mogoşanu nu a efectuat decât o schimbare până în minutul 88, în timp ce oaspeţii au schimbat aproape întreaga formulă de start, după o oră de joc.

Pe final, o intercepţie la centrul terenului a Craiovei a fost urmată de o fază lucrată ca la rugby, pe treisferturi, Zlatinski-Herghelegiu-Nuno Rocha, ultimul aşezându-i ideal mingea pentru “eseu” lui Bancu şi şutul la colţul lung a stabilit scorul final.

Mogoşanu, mulţumit de joc şi de rezultat

Desprea amicalul cu ungurii, Daniel Mogoşanu a spus: „Suntem bucuroşi atât de rezultat, cât şi de joc, unul consistent. Am dominat această partidă, jucătorii au rezistat 90 de minute şi, mai mult, nu au existat accidentări. Am văzut în meci tot ceea ce am lucrat la antrenamente, şi acest aspect ne mulţumeşte. Felicit toţi jucătorii care au intrat astăzi în teren, cu un plus pentru cei care au evoluat mai puţin în campionat“.

“Ne-am atins obiectivele, în aceste meciuri amicale contează mai puţin scorul. Am folosit fouă formule de echipă, pentru ca fiecare jucător să-şi arate potenţialul. În repriza secundă am avut o posesie mai bună şi câteva ocazii, dar le-am ratat. Craiova a profitat de două greşeli ale noastre în defensivă şi a fost destul de periculoasă pe contraatac, a utilizat eficient mingile pierdute de noi la mijlocul terenului” a declarat antrenorul maghiarilor, Lazslo Csaba pentru site-ul oficial al grupării din capitala Ungariei.

Următorul adversar al echipei pregătite de Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu va fi tot din Ungaria, FC Paksi (locul 4 în prima ligă), duminică.

Universitatea Craiova – MTK Budapesta 2-0

Au marcat: Nuno Rocha 12, Bancu 88.

Antalya, Belek, complex “Bellis Deluxe”.

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Acka, Iliev, Izvoranu (88 Achim) – Băluţă (90 R. Petre), Zlatinski, Madson, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache (65 Hergheligiu). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

MTK Budapesta: Demjén – Szalai, Baki, Talabér, Deutsch – Vass – Szatmári, Vukmir, Varga – Vogyicska, Nikacs. Au intrat: Hegedüs – Ramos, Bese, Grgics, Poór, Vadnai, Gera, Kanta, Strestik,  Torghelle.

1 COMENTARIU

  1. Prima schimbare a fost in min.65, (nu 88) Herghelegiu in locul lui Mazarache! In alta ordine de idei, atat Ujpest-locul 2, cat si MTK-locul 5, au aratat jalnic. S-ar parea ca Liga I ungureasca e mai slaba decat Liga a II-a de la noi! Antrenorii nostri au abordat partida ca pe un joc oficial, cu trei schimbari si cerand angajament total! OK… Cu tot rezultatul, aparent bun, vraistea din jocul echipei se vede si de pe Luna. Apararea, cu 2-3 gafe monumentale pe repriza, ramane la fel de permeabila ca si pana acum, iar la constructie, se joaca la inspiratie si noroc. Nimic lucrat la antrenamente care sa mearga snur, pe trasee exersate si cu finalizare. Despre atacanti ce sa mai vorbim si Mazarache, si Herghelegiu dezorientati si rataciti pe teren, sutand dupa vrabii… Ce dracu exerseaza astia la antrenamente, daca nici sa traga la poarta nu stiu? Echipa arata multumitor, daca ne pregatim pentru … Liga a II-a! Daca ascultam palavrele, cu locul 7 in play-out, ale groparului Felix si “poetului” Silvian Cristescu, ne putem consola cu o partida de ras… dupa care sa ne plangem soarta. Nu pot spune decat ca DEZASTRUL CONTINUA! FORZA STIINTA! …PS.:Inteleg ca de vreo doua saptamani-incoace, conducere CS U (patroni & GROPAR) transpira intens sa-l convinga (SILEASCA!) pe naravasul Ivan sa se lase transferat la echipa lor de suflet, FC Oaia! Doamne! Ce-am fost si ce-am ajuns!

Comments are closed.