Infirmiera Elena Aurel, de la Spitalul Militar Craiova, condamnată definitiv la 2 ani şi 6 luni de puşcărie pentru trafic de influenţă

0
421

Infirmiera Elena Aurel, de la Spitalul Militar Craiova, arestată anul trecut pentru trafic de influenţă în formă continuată, a fost condamnată, definitiv, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul. Femeia a fost acuzată de procurorii DNA Craiova că a cerut de la 15 persoane suma totală de 38.600 de euro şi 34.800 de lei, din care a primit efectiv 33.100 de euro şi 34.800 de lei, susţinând că le va ajuta să fie încadrate în unităţi militare din Craiova.

Spitalul Militar Craiova

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au comunicat, ieri, că, prin Decizia penală nr. 161 din 18 ianuarie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Craiova care a hotărât condamnarea inculpatei Elena Aurel, salariat civil la Spitalul Militar Craiova, la 2 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (în sarcina femeii s-au reţinut 20 de fapte).

„Instanţa a interzis inculpatei, pe perioada executării pedepsei, dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În plus, instanţa a mai dispus obligarea inculpatei la restituirea către denunţători a sumelor totale de 22.600 de euro şi 18.800 de lei. Plata sumelor la care inculpata a fost obligată către denunţători se va face în lei, sumele menţionate în euro urmând a fi convertite conform cursului oficial valabil la data efectuării efective a plăţii”, după cum se arată în comunicatul DNA.

Reamintim că Elena Aurel, infirmieră la Spitalul Militar Craiova, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova pe 13 iunie 2012, fiind acuzată că „în perioada 2008-2012 a pretins de la 15 persoane suma totală de 38.600 de euro şi 34.800 de lei, din care a primit efectiv 33.100 de euro şi 34.800 de lei, despre care a susţinut că îi va remite unor ofiţeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naţionale pentru ca persoanele care au dat banii să fie încadrate în armată şi apoi să fie transferate în garnizoane cât mai apropiate de localităţile de domiciliu, prevalându-se de relaţiile pe care le-ar avea cu persoane cu funcţii de conducere din cadrul MApN”, după cum au consemnat procurorii în rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor.

Pe 25 aprilie 2012, în baza denunţurilor depuse de mai multe persoane care plătiseră pentru posturi în armată şi nu fuseseră „rezolvate”, procurorii au prins-o în flagrant delict pe femeie, după ce a primit de la una dintre persoanele respective suma de 2.000 de euro şi 1.000 de lei. În aceeaşi zi a fost reţinută pentru 24 de ore, iar pe 26 aprilie Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatei Elena Aurel pe termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior cu încă 30 de zile. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei, sechestrul fiind menţinut şi în hotărârea definitivă. Procesul pe fond a început pe 4 iulie 2012 şi s-a finalizat acum.