Haz de… necazuri!

0
84

Deşi anul 2012 a fost unul greu, cu multe schimbări şi frământări sociale, românii nu au uitat să zâmbească, să spună o glumă sau un banc bun. Umorul nu ne-a lipsit niciodată, dovadă că nu de puţine ori trecem peste momentele mai dificile cu zâmbetul pe buze şi cu un optimism molipsitor. Politicieni, medici, profesori universitari, avocaţi, oameni ai legii sau de cultură, cu toţii reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante instituţii ale Craiovei şi Doljului, au făcut şi ei haz de… necazuri. Şi ne-au spus şi nouă câteva dintre cele mai bune glume auzite în anul ce tocmai se încheie.

Prof. univ. dr. Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj: «Cea mai bună glumă mi se pare aceea că în 2013 vom fi mai buni. Mai buni decât în 2012 şi mai puţin buni decât în 2014? Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne propunem să fim mai buni în fiecare zi».

Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova:

«Un britanic şi un chinez se plimbă prin Londra. Chinezul zice:

– Priveşte toate steagurile astea! Îmi umplu sufletul de mândrie patriotică!

– Dar, prietene, tu eşti chinez, iar acestea sunt steaguri britanice!

– Da?! Eu priveam la etichete».


Mario Ovidiu Oprea, secretar al Senatului: «Cea mai bună glumă a fost sfârşitul lumii! Cunosc persoane care au fugit în pădure de teamă şi asta m-a amuzat teribil».


Florin Ridiche, managerul Muzeului Olteniei: «Cele mai amuzante momente din cursul anului 2012 legate de activitatea Muzeului Olteniei s-au produs în momentul instalării meteoritului în fata imobilului din strada „Madona Dudu” ca parte a campaniei de promovare pentru inaugurarea expoziţiei permanente „Universul şi Sistemul Nostru Solar”, la Secţia de Ştiinţele Naturii. Butaforia (meteoritul) este atât de bine realizată încât îi intrigă pe mulţi trecători, provocând fel şi fel de reacţii legate de originalitatea piesei. Un craiovean a venit să-mi precizeze ce mare noroc am avut ca acel meteorit nu s-a prăbuşit peste clădire: „Domne, mare noroc aţi avut! Dacă pica pietroiul ăsta peste frumuseţea asta de muzeu, praf vă făcea! Uită-te şi dumneata! Cum a distrus trotuarul!”».


Deputatul USL Petre Petrescu: «La o petrecere, nişte prieteni îi dedicau primarului de la Filiaşi, Nicolae Stăncioi, cântecul „Mulţi ar vrea ca să mă vadă, ca pe un bulgăr de zăpadă”, cu direcţie către veşnicul său contracandidat la Primăria Filiaşi. La un moment dat, Nicolae Stăncioi a oprit lăutarul şi i-a cerut foarte serios cântecul „Stă murgul legat la gard”. A fost o glumă foarte gustată de cei prezenţi la eveniment».


General de brigadă Constantin Ion, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova: «O glumă bună pe care am auzit-o anul acesta… că vom avea în 2013 echipă de fotbal în divizia A! Lăsând gluma la o parte, eu sunt microbist şi mi-aş dori foarte tare să avem echipa noastră, pentru că asigurăm măsuri de ordine la meciuri în celelalte judeţe din raza de competenţă şi ducem dorul „Ştiinţei”».


Comisar-şef Constantin Nicolescu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj: «Gluma aş vrea să o înlocuiesc cu o situaţie amuzantă, absolut reală. La un moment dat, am fost abordat de un reporter de teren, specializat în transmiterea de breaking news-uri, care, pe un ton foarte serios şi incisiv, m-a întrebat ce măsuri a luat poliţia pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice „de sfârşitul lumii”… Deşi iniţial am luat-o ca pe o glumă şi chiar am zâmbit, ziaristul a insistat şi am fost nevoit să îi ofer răspunsul standard, pe care, de altfel, îl şi aştepta, şi anume că poliţiştii de vor afla la datorie şi în această zi „apocaliptică”. Cred că această goană zilnică după senzaţional şi subiecte răsunătoare de presă, chiar şi în cele mai banale situaţii, conduce, câteodată, la crearea unor circumstanţe sau interpretări de care trebuie să ne mai şi amuzăm, uneori…».


Mircea Cornişteanu, directorul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”: «Cea mai bună glumă? Că noul Parlament ar fi mai acătării decât ăla care s-a dus! Priviţi feţele şi ascultaţi-i glăsuind pe vreo 75% din noii aleşi!».

 

Comisar-şef Silviu Văcaru, comandantul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova: «O glumă bună n-aş putea alege în acest moment. Îmi amintesc însă un citat: „Dacă lupţi, poţi să pierzi; dacă nu lupţi, ai pierdut deja” şi le doresc tuturor ca în 2013 să câştige toate luptele pe care le vor da, pe toate planurile…».

Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă din Craiova: «Cel mai hazliu banc pe care l-am auzit în anul 2012 este cel cu apocalipsa în ţara noastră. Cică apocalipsa ajunge şi în România, se uită lung în stânga, se uită lung în dreapta, după care pleacă suspinând: „Am mai trecut pe aici!”».

 

Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii „Oltenia”: «Cică şeful intră la lucrătorii săi. V-am spus: în timpul lucrului să nu fumaţi! Unul dintre lucrători, uitându-se la şef, spune: Dar cine lucrează?».
Adrian Glugă, procuror-şef DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova: «Ştiţi cum se fac percheziţiile la Strehaia? La ora 5.00 se trezesc ţiganii, îşi fac o cafea şi, dacă până la 6 şi un sfert nu vine DIICOT-ul, se culcă la loc…».

 

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”: «Am auzit multe glume. Îmi este greu să aleg… A fost un an plin de evenimente, mai ales politice. Cum românul face tot timpul haz de necaz, dar nu numai… gândiţi-vă câte glume au circulat cu prilejul celor două rânduri de alegeri – locale şi parlamentare – şi de referendum…».