Dolj: Peste 500 de sancţiuni în cadrul unei razii rutiere la care au participat şi poliţişti din judeţele vecine

0
343
Miercuri, 29 noiembrie a.c., în judeţul Dolj, a fost organizată şi executată o acţiune în sistem integrat la care au participat efective de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj – Serviciul Rutier, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, dar şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi. 
Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de siguranţă civică şi crearea cadrului operaţional necesar desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional. 
Poliţiştii doljeni şi cei din Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi au vizat, în cadrul activităţilor desfăşurate în cursul zilei de astăzi, prevenirea evenimentelor rutiere, astfel urmărindu-se creşterea gradului de siguranţă rutieră. 
Peste 80 de poliţişti au participat la acţiune, prezenţi fiind, de asemenea, şi inspectori RAR şi ANAF. Astfel, în judeţul nostru, au fost instituite mai multe filtre rutiere, în cadrul cărora poliţiştii doljeni au verificat  aproximativ 700  autovehicule. 
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 503 sancţiuni contravenţionale, dintre care 101 pentru viteză regulamentară; 122 pentru neportul centurii de siguranţă, 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 12 pentru defecţiuni tehnice, 11 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului fără handfree, 10 amenzi au fost aplicate pentru staţionări, iar 29 sancţiuni au fost aplicate pietonilor.
 
 
34 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 4 pentru viteză,2 pentru alcool, 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 11 pentru nerespectarea semaforului, iar alte 3 pentru depăşire neregulamentară. De asemenea, au fost reţinute 25 certificate de înmatriculare. 
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate şi 3 fapte penale, situaţii în care au fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale. 
Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj, SIC Dolj, şi lucrători din cadrul IPJ Gorj – Serviciul Rutier, l-au depistat pe V.MIRCEA, 30 de ani, din Craiova în timp ce conducea, pe bld. 1 Mai din municipiul Craiova, un autoturism având montate plăcuţe cu număr atribuite unui alt autoturism. S-a întocmit dosar penal conform prevederilor legale.