CS Universitatea bate şi pe Ceahlăul şi aşteaptă Steaua

0
312

Universitatea Craiova – Ceahlăul Piatra Neamţ   2-0

Au marcat: Bawab 4, Herghelegiu 59

Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 2.500

Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Acka (43 Izvoranu), Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Brandan, Ferfelea (73 Cârstea) – Bawab, Herghelegiu (81 Madson). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Ceahlăul: Calancea – Gheorghiu (46 Ţepeş), Gorea, Marc, Slavickas – Tăbăcariu, Onciu –  Popadiuc, Ştefănescu, Margină – Pavel (63 Cârjan). Antrenor: Florin Marin.

Eliminat: Marc 88

Pe frigul crunt din Bănie, acompaniat la începutul şi finalul jocului Craiova – Ceahlăul şi de o ploaie care te îngheţa la propriu, doar puţin peste 2.000 de craioveni au ajuns la stadion pentru a urmări ultimul meci din campionat disputat pe „Ion Oblemenco”. Majoritatea veniseră la casele de bilete mai mult pentru a-şi asigura intrarea la meciul cu Steaua, auzind probabil că s-au vândut deja mai mult de jumătate din tichetele scoase la vânzare. Partida cu Ceahlăul a fost privită din afară ca un antrenament al alb-albaştrilor înaintea derby-ului de joi, dar Cârţu şi Săndoi nu şi-au construit echipa şi jocul în perspectiva duelului cu Steaua. Jolly-joker-ul lor favorit, Târnăcop, a fost folosit iar în dreapta defensivei, iar dacă Ivan n-a convins cu Rapidul, Herghelegiu a primit şi el şansa primului meci ca titular în campionat. Fostul ieşean n-a dezamăgit, iar după o scurtă dezmorţeală l-a asistat perfect pe Bawab la deschiderea scorului. Căpitanul Brandan a declanaşat faza, iar Herghelegiu a scos în 6 metri o minge pentru care coechipierul iordanian l-a privit ca pe Allah. Craiova nu s-a desprins însă, fiindcă şi-a continuat metahna dobândită la meciul cu Rapid şi a ratat mai mult decât era cazul. Mateiu a lovit bara după ce tot el îl ţintise mai devreme pe Calancea, bravul plăieş care avea să-l blocheze şi pe Băluţă. Acka a intrat la vestiare mai devreme decât colegii din cauza unei rurpturi musculatre şi probabil ivorianul va rata derby-ul din Cupă. Oltenii şi-au continuat şirul ocaziilor şi în partea a doua, cu Mateiu ajungând la 4 şanse irosite, iar Izvoranu, ezitant în defensivă, a fost aproape de gol la un corner. Tot Herghelegiu şi-a pus  amprenta pe meciul pe care mulţi îl vedeau decis  înainte de start, deoarece Craiova nu pierduse de 9 meciuri, cam de când câştigaseră moldovenii ultima dată. După o oră de la start, un confrate moldovean avea să-i scuture de speranţe pe puştii lui „Flocea”. Herghelegiu a prins un şut-covrig de la marginea careului cu care a închis tabela şi a deschis lupta pentru un post de titular în atacul alb-albaştrilor.

Deşi a jucat pe final în superioritate, Marc primind al doilea galben pentru că l-a oprit pe Bawab dintr-o serie de driblinguri, Craiova s-a concentrat parcă deja pe final la vizita Stelei. Şi va primi campioana în postura de echipă care nu pierde de 12 meciuri, 10 în campionat şi două în Cupă, ultimele cinci fiind victorii pentru olteni.

 DECLARAŢII LA FINAL

Sorin Cârţu: „Am dominat jocul, ne-am creat multe ocazii şi am câştigat pe merit. Au avut şi ei câteva oportunităţi, dar acum avem şi noi portar. Nu a fost o repetiţie pentru jocul cu Steeaua. Acel meci e într-o altă competiţie, are alt specific, şi e clar că este o partidă mult mai diferită de tot ce s-a jucat. După eşecul de la Aalborg, steliştii sunt răniţi în orgoliu, ceea ce-i face mai periculoşi. Trebuie să prindem o zi foarte bună, trebuie să avem şi un portar în formă, pentru că la un meci cu Steaua prestaţia portarului contează enorm. Jucăm cu casa închisă, aşa ne-am şi dorit, este ultimul meci pe Ion Oblemenco, trebuie să vină toată lumea să facem o trecere de la trecut, de la istoria mare care s-a scris pe acest stadion, la un viitor stadion pe care sperăm să scriem iarăşi istorie“.

Emil Săndoi: „Suntem plouaţi, udaţi, dar bucuroşi. Am meritat victoria. De când am venit la echipă am luat 26 de puncte din 30 posibile. Am şi un regret după acest meci: l-am pierdut pe Acka. E bine totuşi că s-a recuperat Izvoranu, care ne-a lipsit şi el destul timp. Am urcat de pe ultimul loc până pe 4, ceea ce reprezintă o semiperformanţă. Nimic nu a fost uşor, nu trebuie să uităm că suntem o nou-promovată. Ţin să le mulţumesc suporterilor, care au înfruntat o vreme câinoasă pentru a fi alături de echipă din primul până în ultimul minut. Herghelegiu a făcut o partidă bună. A avut răbdare, a aşteptat până i-a venit rândul şi iată că a reuşit un meci excelent, cu un gol şi o pasă decisivă se poate spune că a decis jocul. Este un jucător tânăr, de perspectivă pe care-l câştigăm în echipă“.

Pablo Brandan: „A fost un meci frumos, am reuşit să înscriem de două ori. Am urcat pe 4, s-a nimerit aşa, joi avem meci greu, sperăm să trecem de Steaua. S-a muncit foarte mult până acum şi vrem ne menţinem aici. Mai sunt multe meciuri de disputat, după pauză echipele se vor întări, astfel încât nu e cazul să vorbim acum de Europa. Meciul ca Steaua e special pentru mine că am trecut pe acolo, dar special este pentru Craiova, e important pentru suporteri, pentru oraş. Le mulţumim suporterilor care au venit astăzi, deşi a fost foarte frig, aşteptăm alături de noi cât mai mulţi la meciul cu Steaua, să ne bucurăm împreună“.

Andrei Herghelegiu: „Mă bucur că la primul meu meci ca titular la Craiova am reuşit să dau o pasă de gol şi să marchez. E bine pentru moralul meu. Am urcat pe locul 4, sperăm să ne menţinem pe aceeaşi poziţie şi după meciul de la Cluj. Avem un colectiv foarte bun, ne-a mers bine de când au venit noii antrenori. Acest meci nu a fost un antrenament pentru Steaua. La meciul de Cupă vom face totul pentru a juca bine, a ne bucura de fotbal şi a-i mulţumi pe suporterii care vor veni la meci. Mai ales că e ultimul meci pe acest stadion şi-mi doresc să fie plin“.