Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în avans, ieri, la sediul Comisiei Europene, unde au fost servite produse tradiţionale româneşti, precum sărmăluţe, ciorbă de perişoare, salată de vinete, potrivit unui comunicat al reprezentanţei CE la Bucureşti. La prânz, în Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, s-au servit „produse tradiţionale româneşti – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, caşcaval de Covurlui, piept de raţă şi costiţă ţărănească, dar şi sucuri naturale de mere şi vinuri româneşti”, se arată în comunicat. Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul a inclus, în premieră, salată de vinete şi salată de boeuf, ciorbă de perişoare, sărmăluţe în foi de varză şi plăcintă cu brânză şi stafide. Sărbătorirea Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu o recepţie oferită de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, şi cu un concert susţinut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege şi al Orchestrei Filarmonice din Londra. Evenimentele au fost organizate sub patronajul comisarului european Cioloş, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii.
Acasă Actualitate Actualitate internă La Comisia Europeană s-au mâncat ieri sărmăluţe şi ciorbă de perişoare