Atelier de machiaj şi mască de teatru, la Naționalul craiovean

0
39

„Atelierele spectatorului” continuă și în acest week-end la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Mult-așteptatul atelier de machiaj și mască de teatru va avea loc mâine, 30 noiembrie, și va fi susținut de Minela Popa, unul din cei mai buni make-up artiști de teatru și film.

Este câștigătoare, anul acesta, a Premiului Gopo,  alături de Dana Rosanu, Ionel Popa şi Doina Popa, pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură realizată actorilor din filmul „Undeva în Palilula”, pentru care mărturisește că a lucrat 50 de ore. De-a lungul timpului, a colaborat cu regizorii Silviu Purcărete, Vlad Mugur și Aureliu Manea, cu actorii Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Adrian Pintea și Oana Pellea – pe care a machiat-o de șapte ori în cadrul aceluiași spectacol, „Hamlet”!

«Prin „Atelierele spectatorului” încercăm să vă atragem în lumea teatrului, oferindu-vă ocazia de a învăța interactiv de la artiști implicați în „resuscitarea” vieții culturale din România», spun reprezentanții TNC, care până acum au organizat în cadrul proiectului un atelier de arta actorului cu actrița Gabriela Baciu (16 noiembrie) și o întâlnire cu Mihaela Michailov, dramaturg și critic de artele spectacolului (23 noiembrie).