Amenzi de aproape 55.000 de lei, aplicate de poliţiştii doljeni, în ultimele 48 de ore, pe “rutieră”

0
287

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor aplicate fiind de cca. 55.000 de lei. De asemenea, în timpul acţiunilor desfăşurate, un şofer a fost prins drogat, iar altul era cu mult peste limita admisă de ligislaţie, în ceea ce priveşte consumul de alcool.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 450 de persoane, fiind controlate și aproximativ 420 de autovehicule. Pentru abaterile constatate,  au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată, au fost reținute 35 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Unul drogat, altul frânt de beat

Sunt date statistice, dar apar şi exemplificări. “În ziua de 28 octombrie a.c., ora 16:35, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada “Gheorghe Chițu”. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, în aceeaşi zi,  ora 19:28, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea 2 Muntenilor din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat Andreea Mateescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj .