Jurnalistul Mihai Firică şi avocatul Gătejescu au aderat la PNL Dolj

0
206

PNL Dolj a susţinut astăzi o conferinţă de presă la care au participat Ștefan Stoica – preşedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea – preşedintele PNL Craiova, consilierul municipal Flavius Sirop şi doi noi membri ai PNL – Mihai Firică şi Florin Gătejescu. Aceştia au fost prezentaţi de Ștefan Stoica: ”Ne bucurăm că domnul Mihai Firică şi domnul Florin Gătejescu s-au alăturat partidului nostru. Mihai Firică este un jurnalist binecunoscut, iar  Florin Gătejescu este un avocat de succes şi preşedintele Asociaţiei Columbofililor din Dolj. La sfârşitul acestei săptămâni cei doi domni au fost cooptaţi în biroul municipal al PNL. Sunt doi oameni cu expertiză, iar Biroul Politic Judeţean l-a validat pe domnul Mihai Firică drept preşedinte al comisiei pentru cultură. El va coordona o comisie care va analiza activitatea instituţiilor de cultură cu finanţare de la stat. De asemenea, domnul Gătejescu va face parte din comisia juridică şi expertiza domniei sale ne va ajuta în acest domeniu important.”

Ștefan Stoica a mai spus că în această toamnă, în PNL Dolj, s-au înscris 128 de noi membri şi că acest lucru demonstrează că PNL este un partid deschis.

Mihai Firică a declarat: ”Este o zi specială pentru mine. Mă bucur că am fost primit cu o atitudine pozitivă în această organizaţie. Sunt jurnalist cu o carieră de peste 20 de ani şi am acumulat de-a lungul acesteia multă experienţă. Sunt membru al Uniunii Scriitorilor din România, am 6 cărţi publicate şi voi continua activitatea publicistică. Am avut multe discuţii cu consilierii PNL deoarece cred în vocaţia culturală a oraşului Craiova şi prin urmare voi face parte din Comisia Naţională pentru Cultură a PNL.”

Florin Gătejescu a spus: ”Sunt avocat din 2010. Mulţumesc noilor mei colegi din PNL pentru deschiderea cu care am fost primit. Activitatea mea este centrată pe apărarea salariaţilor în conflictele de muncă. Voi încerca să am un rol activ în partid şi cred că voi putea ajuta prin expertiza mea.”

Ștefan Stoica a mai spus că în cadrul organizaţiei municipale s-a luat o decizie importantă. ”După cum ştiţi s-a stabilit ca în zona centrală să se plătească o taxă de parcare. Consilierii noştri vor veni cu propunerea ca parcarea să fie cu taxă doar în zilele lucrătoare între orele 8:00 şi 17:00.  În rest, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi în zilele cu sărbătorile legale, parcarea să fie gratuită. Consilierii vor strânge semnături de la locuitorii din zonă pentru a sprijini această propunere” a susţinut preşedintele PNL Dolj.

Mario Ovidiu Oprea a adus în discuţie faptul că de doi ani de la tragedia de la Colectiv nu s-a întâmplat nimic. ”Doljul a demonstrat că poate genera o astfel de tragedie iar supravieţuirea este o loterie, aşa cum a demonstrat-o decesul femeii din Filiaşi. Coaliţia de guvernământ a promis, printre altele, achiziţia a 5.000 de ambulanţe, însă ei nu asigură nici măcar o ambulanţă pentru Filiaşi. În parcul de ambulanţe din Dolj peste 70% de ambulanţe sunt învechite. Avem maşini care au atins 500.000 de kilometri şi unele chiar 1.000.000 de kilometri la bord. Ultima licitaţie a fost organizată în 2008. Deşi situaţia este urgentă şi trebuie rezolvată, primarul PSD din Filiaşi nu vede nicio problemă că este doar o ambulanţă la 18.000 de locuitori şi spune că până acum nu a murit nimeni. El a cumpărat 46 de plasme pentru spital. Acest guvern nu intervine în situaţii de urgenţă, ci crează situaţii de urgenţă” a declarat preşedintele PNL Craiova.

La rândul său, Flavius Sirop s-a referit la anularea licitaţiei pentru organizarea spectacolului de inaugurare a stadionului. ”Când am fost convocaţi în sesiune extraordinară ni s-a spus că alocarea a 250.000 de euro pentru aplauze şi artificii reprezintă o urgenţă. Din fericire, la presiunile făcute de PNL, au renunţat la această idee. Dar mă întreb, dacă sunt artişti care se simt mândri că sunt olteni, nu se poate să cânte pro bono la această deschidere?” a adăugat consilierul liberal.

 

Biroul de presă PNL Dolj